Ana SayfaLeasing-FaktoringFaktoringin avantajları neler?---

Faktoringin avantajları neler?

8 / 12
Faktoringin avantajları neler?
29 Mart 2016 - 10:03 www.finansgundem.com

ODAK NOKTASI KOBİ'LER

Deniz Faktoring'in 2016 yılında da odak noktasında KOBİ'ler olacak. DenizBank'ın 700'ü aşkın şubesi kanalıyla hizmet sunduklarını hatırlatan Deniz Faktoring Genel Müdürü Alper Tunga Emecan, müşterileri­ne Avrupa Birliği ülkeleri, Uzakdoğu, ABD, Avustralya, Rusya, belirli Afrika ülkeleri için 'Garanti', 'Tahsilat' ve 'Finansman' hizmetleri sun­duklarını söylü­yor. Emecan, faktoringin firmalara sağladığı avantaj­lar hakkında şu bil­gileri veriyor:

"Firmaların, fak­toring kullanımını tercih etmeleri için en iyi neden, hızlı kredi karar süreçleri­miz ve daha az dokümantasyon... Bunun yanında çeşitli nedenlerle, bankaların iletişime geçemediği küçük işletmeler de faktoring firmalarını tercih ederek hızla nakit ihtiyaçlarına çözüm sağlıyor. İhracatçı firmalar içinse yeni girecekleri yurtdışı pazarlar için istih­barat sağlayarak doğru müşteri bulmaları için destek veriyoruz. Daha sonrasında açık hesap gerçekleştirdikleri ihracatlarını ga­ranti altına alıp riskleri minimize ediyoruz. Talep edilmesi duru­munda, firmaların vadeli ihracatlarına finansman sağlayarak, kendi nakit akışlarım belirleme imkanı sunuyoruz."

Emecan'ın verdiği bilgiye göre, faktoringi özellikle KOBİ'ler yoğun biçimde tercih ediyor. Özellikle mali piyasalarda likidite­nin daraldığı, satışlarda vadelerin uzadığı dönemlerde ise faktoringe olan talep önemli ölçüde artıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster