Ana SayfaLeasing-FaktoringFaktoringin avantajları neler?---

Faktoringin avantajları neler?

10 / 12
Faktoringin avantajları neler?
29 Mart 2016 - 10:03 www.finansgundem.com

ANADOLU KOBİ'LERİNE ODAKLANDI

Finans Faktoring, 2015 yılında da KOBİ'lere odaklı bir politika yürüttü. İş akışlarını, sistem altyapısını daha önce faktoring sektö­rü ile tanışmamış KOBİ'lere yönelik kurgulayan şirket, Anado­lu'da saha etkinliğini artırmak için şube ve personel yatırımı yap­tı. Bu sayede geçen yıl müşteri sayısını 3 bin 400'e çıkartan Finans Faktoring, son iki yıldaki büyümesini ise yüzde 70'e çıkarmış oldu. 2016 yılsonu itibariy­le aktif müşteri sayısını 5 bine çıkartma­yı hedeflediklerini söyleyen Finans Fak­toring Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hakan Erkan, 2016 yılının da zor bir yıl olacağı konusun­da işletmeleri uyararak konuşmasını şöyle sürdürüyor:

"Genel ekonomik konjonktür 2016 yılı için çok olumlu sinyaller vermiyor ve bizi büyümenin sınırlı olacağı, ticaretin de zorla­şacağı bir dönem bekliyor. Sektörün 2016 yılında yüzde 10-15 aralığında büyüyeceğini öngörüyoruz. Biz ise asgari yüzde 25 büyüdü­ğümüz ve KOBİ segmentindeki firmaların portföyümüzdeki payının daha da artacağı bir yıl hedefliyoruz. Şirketimiz faktoring alacaklarını Aralık 2015 itibariyle geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 30 artırarak 565 milyon TL'ye çıkardı. Reel sektöre sağlamış olduğumuz destek yani yıllık işlem hacmimiz de 1.7 milyar TL oldu. 2016 yılını 700 milyon TL'lik toplam faktoring alacakları ve 2-2.5 milyar TL'lik işlem hacmi ile kapatmayı hedefliyoruz. 2016 yılı için bir diğer hedefi­miz de minimum 100 milyon dolar ihracat faktoringi gerçekleştir­mek."

Uluslararası faktoring zinciri FCI'ya de üye olan Fi­nans Faktoring bu nedenle tüm uluslararası faktoring ürünlerini müşteri­lerine sunabiliyor. Ayrıca genel müdürlük bünyesinde kurulan yurtdışı faktoring birimi sayesinde başta Avrupa ülkeleri olmak üzere tüm ihracat pazarlarında özellikle KOBİ'lere destek sağlı­yor.

Finans Faktoring, ihracatçı ve KOBİ'lere uygun finansman im­kanı sağlayabilmek için Dünya Bankası ile TSKB arasında imza­lanan bir sözleşme ile 'Yenilikçi Finansmana Erişim Kredisi'ne de aracılık ediyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster