Ana SayfaLeasing-FaktoringFaktoringin avantajları neler?---

Faktoringin avantajları neler?

9 / 12
Faktoringin avantajları neler?
29 Mart 2016 - 10:03 www.finansgundem.com

İHRACAT FAKTORİNGİ DE YAPACAK

2015 sonu itibarıyla yaklaşık 350 milyon TL faktoring alacağı olan ve 850 milyon TL civarı işlem hacmi gerçekleştiren Şeker Faktoring, halen İstanbul'da genel müdürlük dahil olmak üzere İkitelli ve Dudullu, Anadolu'da ise Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Gaziantep, Kayseri, Samsun ve İzmir şubeleri ile hizmet sunuyor.

2016 yılında ise sektöre paralel yüzde 20 büyü me   hedeflediklerini söyleyen Şeker Fak­toring Genel Mü­dürü    Abdullah Yücel Akbulut, ya­kın gelecekte ihra­cat faktoringi de yapacaklarım belirtiyor.
Türkiye'de firmaların faktoringi özellikle iskonto şeklinde kullanmayı tercih ettiğini söyleyen Akbulut, "Faktoring, diğer finansal enstrü­manlara göre çok daha hızlı hareket edebilen bir finansman tekniği. Bu nedenle özellikle KOBİ'ler yoğun biçimde tercih ediyor. Yine özellikle bu kesim faktoringin is­konto özelliğini yani vadesinden önce nakde çevirme imkanını sıklıkla kullanıyor. Böylece firmalar faktoring kullanımı esnasın­da, yani en başından finansman maliyetlerini görüp bu maliyetle­re göre hareket ediyor" diyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster