Ana SayfaLeasing-FaktoringFaktoringin avantajları neler?---

Faktoringin avantajları neler?

6 / 12
Faktoringin avantajları neler?
29 Mart 2016 - 10:03 www.finansgundem.com

YURTDIŞI FAKTORİNGİ BAŞLATTI

Bugüne kadar yurtiçi ticarete odaklı çalışan Creditwest Fakto­ring, 2015 yılından itibaren yurtdışı faktoring işlemleri de yapma­ya başladı. 2015 yılında ürün yelpazesini genişletmek amacıyla FCI üyeliğini yenilediklerini söyleyen Creditwest Faktoring Ge­nel Müdürü Dilber Bıçakçı, "Anlaşmayı yenilemenin ar­dından şirketimizde yurtdışı ticare­tin garanti ve finansmanı konusun­da yapılanmaya da başladık. Önü­müzdeki dönem ihracatçı ve ithalat­çı müşterilerimizin ihtiyacı doğ­rultusunda bu alanda da tahsi­lat, garanti ve finansman hizme­ti de sunabileceğiz" diyor.

Buna rağmen kurum 2015 yılında hızlı bir büyüme kaydetti. Yıl bazında faktoring sektörünün cirosu yüzde 2.65 büyümesine karşın Creditwest Faktoring'in yüzde 22.80'lik hızlı bir büyüme rakamı ile kapattığına dikkat çeken Bıçakçı, sektör ve Creditwest Faktoring özelinde şu bilgileri verdi:
"Finansal Kurumlar Birliği'nin verilerine gö­re sektörün cirosu 119.37 milyon TL, toplam faktoring alacakları ise 24.99 milyon TL olarak gerçekleşti. Sektördeki ilk 10 firmadan biri ve banka iştiraki olmayan şirketler sıralamasında ise ilk üç firmadan biri olan Creditwest Faktoring aynı dönemi 2.75 milyon TL ciro ve 748 bin TL toplam fakto­ring alacağı ile kapattı. Yine 2015 yılında faktoring alacaklarımız ise yüzde 7.8 büyüme kaydetti. Şirket olarak 2015'i sektör­deki ve piyasadaki konumumuzu koruyarak kapatmış olduk. Hem iç, hem de dış piyasalardaki yüksek volatilitenin ve belir­sizliklerin olduğu 2016'yı konuşmak içinse henüz erken diye dü­şünüyorum."

Faktoringin ticari koşulların zorlaştığı dönemde işletmelere çok sayıda avantaj sağladığını da söyleyen Bıçakçı söyle devam ediyor: "Böyle zamanlarda güçlü nakit akışı her zaman alım/sa­tım koşullarında bir kaldıraç avantajı yaratıyor. Aynı şekilde, vadeli alacakların vade süresince etkin risk takibinin yapılması, ticaret yapan firmalar için mevcut müşteri portföylerinin seyyaliyetinin tespiti ve gerekli önlemleri almaları için kesinlikle ge­rekli. Faktoring, finansmana ulaşmada kolaylık ve hız açısından da ön plana çıkıyor."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster