Ana SayfaLeasing-FaktoringFaktoringin avantajları neler?---

Faktoringin avantajları neler?

4 / 12
Faktoringin avantajları neler?
29 Mart 2016 - 10:03 www.finansgundem.com

"HEDEF KOBİ VE TİCARİ FİRMALAR"

Akbank ağırlıklı açık hesap/mal mukabili ihracat yapan müşterilerinin alacak riskini azaltmak ve yine ihracatçı firmaların sermaye taleplerini karşılamak için farklı ürünler çıkardı. Bu ürünler içinde en önemlilerinin ihracat faktoring ve alacak sigortası ile alacak sigortalı alacakların finansmanı olduğunu söyleyen Akbank Kurumsal ve Yatırım Bankacılığından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Levent Çelebioğlu, "Son dönemde artan alacak tahsil riski bilinci ile özellikle bu iki üründe de talebin arttığını görüyoruz. Ay­rıca alacakların belli bir oranında ön finansman sağlanması da bu talebi destekledi. Bu kapsamda 2015 yılında da ihracat faktoringi iş­lemlerinde ihracat hacimlerindeki büyümeye paralel olarak ciro ve müşteri artışı gerçekleştirdik" diyor.

Çelebioğlu'nun verdiği bilgiye göre, 2015 yılında ihracat fakto­ringi alanında ağırlıklı olarak tekstil sektörü başta olmak üzere otomotiv yan sanayi ve makine teçhizat gibi sektörlere finansman sağlandı.
Türkiye'nin halen ihracatının yaklaşık yüzde 60'ı mal mukabili/ açık hesap ile gerçekleştiriliyor. Bu aynı zamanda ihracatçı firma­lar için büyük bir riski de birlikte getiriyor. Akbank da işte bu ris­ki minimize etmek için özellikle ihracatçı firmalar için alacak si­gortasını öneriyor.

1996 yılında Akbank'm ayrıca Türk Eximbank ile sigortalı ala­cakların finansmanına yönelik protokol imzalandığını hatırlatan Çelebioğlu, bu alanda sunulan ürünleri ve bankanın hedeflerini şöyle özetliyor:
"Akbank AG de ihracatçılarımızın özellikle Avrupa destinasyonlu satışlarına uygun maliyetli kaynak ile gayrikabilirücu iskon­to hizmeti vererek destek oluyor. Önümüzdeki dönemde de ihra­cat ve ihracatın finansmanı önceliklerimiz arasında olacak. 2016 içerisinde mevcut ihracat faktoringi işlemlerinde müşterilerimizin gelişen ihtiyaçlarına odaklanarak yaygınlaşmayı ve banka genelin­de faktoring işlemlerinde faktoring alacakları, ciro, müşteri adedi ve sözleşme sayısı olarak büyümeyi hedefliyoruz. Müşteri portfö­yü olarak da özellikle Ticari ve KOBİ segmentine odaklanmayı ve bu segmentlerde yaygınlaşıp büyümeyi amaçlıyoruz. Bu kesime yönelik çıkarılan ürün paketlerimize ihracat faktoringini de ekle­dik."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster