Ana SayfaLeasing-FaktoringFaktoringin avantajları neler?---

Faktoringin avantajları neler?

3 / 12
Faktoringin avantajları neler?
29 Mart 2016 - 10:03 www.finansgundem.com

TÜM DÜNYAYA GARANTİ VERİYOR

Garanti Faktoring, dünyada resmi ambargolu ülkeler dışında kalan tüm ülkelere yapılan ihracata garanti veriyor. Dünyada garantili ihracat faktoringi konusunda hizmet veren FCI (Factors Chain International) ve IFG (International Factors Group) adı altındaki iki organizasyona üye olan Garanti Faktoring aynı zamanda Wells Fargo Trade Capital ile de anlaşma imzaladı. Bu yüzden yaygın hizmet ağına kavuştuklarını söyleyen Garanti Faktoring Genel Müdürü Hulki Kara, "Bu sayede müşterilerimize vadeli alacaklarını tahsil edememe risklerine karşı garanti, operasyonlarını kolaylaştırabilmeleri amacıyla tahsilat, nakit ihtiyaçları içinse vadeden önce finansman imkanı sunuyoruz. Bilan­ço avantajları ile birlikte değerlendirdiğimizde mal muka­bili ihracat yapan şirketler için neredeyse rakipsiz bir ürün oldu­ğunu söylemek yanlış olmaz" diyor.

Kara'nın verdiği bilgiye göre, faktoring sektörü 2015 yılını 120 milyar TL işlem hacmi, 26,7 milyar TL aktif büyüklükle tamamla­dı. Garanti Faktoring'in ise yılı 2.98 milyar TL aktif büyüklükle tamamladığım söyleyen Kara, "Garanti Faktoring sektörün en büyük bilançosuna sahip şirketi. Aynı zamanda ihracat ve ithalat faktoringindeki pazar payı ile lider konumda. 2015 sonu itibariy­le müşteri sayımızı 5 binin üzerine çıkardık. Bu müşteri sayısı ile banka iştiraki olan faktoring şirketleri arasındaki en geniş portföye sahip olduğumuzu görüyoruz" dedi. Tahsilatlarda sorunların artması ile özellikle garantili faktoringe olan talebin de artacağını söyleyen Kara, bu konuda şu bilgiyi veriyor: "Şirket olarak Alacağım Garanti' hizmetimizle müşteri­lerimizin bu alandaki ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Sadece bu dönem­de değil aslında her dönemde firmalar için faktoringin kullanım alanları ve avantajları var. Sanılanın aksine faktoring ürünleri, klasik bankacılık ürünlerine ek avantajlar getiren ve onları tamamlayıcı alternatif finansal enstrümanlardır. Daha basit ifadey­le, şirketlerimize vadeli satışlarını peşin tahsil etmelerini sağlıyo­ruz."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster