BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisZenginliğe giden yolda öğrenilmesi zor 10 beceri----

Zenginliğe giden yolda öğrenilmesi zor 10 beceri

Zenginliğe giden yolda öğrenilmesi zor 10 beceri
12 Aralık 2023 - 17:27 www.finansgundem.com

Yüksek miktarlarda para kazanmak sanıldığından daha zor olabilir. Zenginlerin de ortak yönlerini oluşturan bazı beceriler ise bu zorlu süreci kolaylaştırabilir.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yetenek, bir alanda iyi olduğunuz bir beceriyi tanımlar. Beceriler doğal yollarla orta çıkabileceği gibi öğrenme, deneyimleme ve bir alanda nasıl gelişileceğini öğrenmek için geri bildirim döngüleri oluşturma yoluyla da geliştirilebilir.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, bir işte ne kadar kazanacağınız, becerilerinize ve işvereninizin bunu kendi işinde ne kadar iyi paraya çevirebileceğine bağlıdır. Yeterince yüksek değere sahip becerileriniz varsa, bunları doğrudan piyasada kendiniz paraya çevirebilir ve aracı olarak hiçbir işveren olmadan tam değerinizi koruyabilirsiniz.

10 beceri

ABD’li yatırımcı Steve Burns’ün New Trader U’da yer alan makalesi, kariyerinizde veya kendi iş girişimlerinizde oldukça iyi miktarda para kazanmanıza yardımcı olacak, hatta sizi zenginliğe götürebilecek en iyi becerilere odaklanıyor. İşte öğrenilmesi zor olsa da her zaman kazandıran 10 beceri…

Topluluk önünde konuşma

Topluluk önünde konuşmak tüm liderlerin geliştirmesi gereken bir beceridir. Bu, birçok politikacının, CEO'nun ve kişisel gelişim gurusunun temel becerisi olarak bilinir. Bu, sizin için açabileceği tüm fırsatlara rağmen oldukça para kazandıran da bir beceridir. İnsanların çoğunluğu izleyiciyle konuşmaktan korkar; bu nedenle topluluk önünde konuşmak, sizi diğerlerinden bir adım öne çıkaran ayırt edici bir beceridir.

Kendinize karşı dürüst olmak

Kendiniz ve kendi yetenekleriniz hakkında öz değerlendirme yapabilmek, gelişmenin harika bir yoludur. Yetkinlik güvenden önce gelmelidir ve güçlü ve zayıf yönlerinizi görebilme yeteneği, becerilerinize göre doğru kararları vermenize yardımcı olabilir. Sanrı, başarılı olmayı zorlaştırır ancak neyi bilmediğinizi bilmek, becerilerinizde büyük gelişmelere yol açabilir. Ego ve başarısızlıktan korku ise çoğu insanı denemekten bile alıkoyar.

Kendine güvenmek

Kendine güven, küçümsenen bir beceridir. Oysa siz kendinize inanmazsanız başkası da size inanmaz. Kendinizi güvenle taşımak, değerinizi dünyaya göstermenin ilk adımıdır. Güven, patronunuzun size daha fazla ödeme yapmasını, çalışanlarınızın size güvenmesini ve yatırımcıların fikirlerinize para yatırmasını sağlamanın başlıca yollarından biridir.

İletişim

Dinleme, motive etme ve öğretme iletişim becerileridir. Konuşmaktan çok dinleyerek tahmin ettiğinizden çok daha fazla şey öğrenebilirsiniz. Başkalarını eleştirerek veya kötülemek yerine motive ederek daha başarılı olabilirsiniz. Yönetici, motivasyon konuşmacısı, yazar, YouTuber veya blog yazarı, iletişim ve öğretme yeteneği oldukça para kazandıran bir beceridir. İletişim, tüm yüksek gelirli insanlar için temel bir yetenek olarak öne çıkar.

Zaman yönetimi

Zamanınız yenilenemediği için en önemli varlığınızdır. Zamanınızı para kazanmaktan ayırma yeteneği, geliştirebileceğiniz en yüksek kazanç sağlayan becerilerden biridir çünkü nakit akışı ve varlıkların değerlenmesi yoluyla para kazanma konusunda sınırsız bir yetenek yaratır. Maaşlı bir çalışansanız, sonuç almak için ne kadar az saat harcamanız gerekiyorsa, saat başına o kadar çok kazanırsınız. Zaman yönetimi becerileriniz ne kadar iyi olursa, herhangi bir kariyer veya işte saat başına o kadar fazla kazanırsınız.

Proaktif olmak

Proaktif olma becerisi, olayların başınıza gelmesi yerine, olayların gerçekleşmesini sağlamanız anlamına gelir. Proaktivite mağduriyetin tam tersidir. Proaktif olmak aynı zamanda fikir becerisidir de; projelerin, ürünlerin, hizmetlerin ve işletmelerin yaratıcısıdır. Proaktif bir kişi çevresine bağlı değildir, kendi gerçekliğinin yaratıcısıdır.

Ana odaklanmak

Şu anda yapılması gerekenlere odaklanma yeteneği bir konsantrasyon becerisidir. Pek çok insan geçmişte işe yarayan şeylerde kaybolur, gelecek planlarıyla kendilerinin çok ötesine geçer ve bugün yapılması gerekenleri gözden kaçırır. Bu, mevcut başarı seviyesini korumak için yapılması gerekenlere odaklanan ve aynı zamanda onu geliştiren, günümüzün en doğru eylem becerilerinden biridir. Zorluk ise yapılması gereken mevcut işin, çoğu kişinin odaklanmak isteyeceği favori işi olmamasıdır. Bu nedenle bu beceri, sizi çok küçük ve başarılı bir yüzelik dilimin içine sokabilecek kadar önemlidir.

Uygulamada tutarlılık

Rakiplerinizin çoğu, her gün yapılması gerekeni yaptığınız takdirde alt edilebilir. İşi her gün tutarlı ve doğru şekilde yapma becerisi, zaman içinde büyük başarıları da beraberinde getirir. Çabalar uzun süre tekrarlandığında sizi hedeflerinize doğru götürecek şekilde birleşir. Bu, pes edenlerin sahip olmadığı bir beceridir, bu yüzden güçlü bir başlangıçtan sonra kaybetmeye mahkum olurlar.

Analitik düşünme

Matematik, olasılıklar ve risk/ödül oranlarıyla düşünme yeteneği, yüksek maaşlı insanların çoğunun paylaştığı bir beceridir. Bu aynı zamanda iş dünyasında duyguların ve egonun yol açabileceği hataları da ortadan kaldıran bir beceri olarak kabul edilir. Ölçebildiğiniz şeyleri iyileştirebilirsiniz. Eleştirel düşünme becerileri, neyin işe yaradığını görmenize ve bunlara odaklanmanıza yardımcı olur.

Empati

Empati, duygusal zekanın temelini oluşturur. Çalışanlarınızı ve iş ortaklarınızı neyin hayal kırıklığına uğrattığını ve onların acı çekmesine neden olduğunu anlama yeteneği, insani becerilere sahip olmanın temelinde yer alır. Empati, doğal bir ağ kurarak ve başkalarının size yardım etmek istemesini sağlayarak kariyerinizde ve işinizde ilerlemenize yardımcı olur.

Z kuşağına göre zenginliğin formülü kendi işinin patronu olmak

 

Zengin olduğunu gizleyenleri nasıl anlayabilirsiniz?

 

Gizli zenginlik için 10 strateji

 

Çalışırken zengin olabilmek için Warren Buffett’tan 5 tavsiye

 

İşverenlerin en çok talep ettiği 3 anahtar beceri

 

Ekonomistlerin listelediği iş hayatında gerekli 10 beceri

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)