BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisGizli zenginlik için 10 strateji----

Gizli zenginlik için 10 strateji

Gizli zenginlik için 10 strateji
22 Kasım 2023 - 15:51 www.finansgundem.com

Günümüz dünyası zenginliklerini sergileyen insanların başına ne işler açtığıyla ilgili sayısız örnekle dolu. Oysa tamamen finansal gizlilikle ilgili bir durum olan ‘gizli zenginlik’ sizi bu tehlikelerden koruyabilir.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Günümüz toplumunda, sosyal medyada veya hatta sadece iş arkadaşlarınız veya yakın arkadaşlarınız arasında zenginliğinizi sergilemek, sizi açık bir sömürü hedefi haline getirebilir. Kötü aktörlerin hesaplarınızı hacklemeye çalışması ya da sevdiklerinizin ellerini açarak sizden yardım istemesi olsun, kazançlarınızı sergilemek talihsiz sonuçlara yol açabilir.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, veri analitiği ve tüketici kredisi raporlama şirketi Experian, ‘gizli zenginliğin’ finansal gizlilikle ilgili olduğunu belirtiyor. Finansal gizlilik ise bugünün dünyasında sizi rahatsız edici durumlardan koruyacak yegane yol olarak öne çıkıyor.

Zenginliğinizi ifşa etmek başınıza iş açabilir

Gobankingsrate'ten Crystal Mayer’in makalesine göre, geliriniz ve varlıklarınızla ilgili bilgileri gizli tutmak, çok farklı ve rahatsız edici durumlardan korumanıza yardımcı olabiliyor. ‘Gizli zenginlik’ uygulayan kişilerin genellikle önemli miktarda parası bulunuyor ancak çok az kişi bu gerçeği biliyor çünkü bu kişiler varlıklarını korumak için bu bilgiyi gizli tutuyor.

Birçok insan için ise gizli servet, paranızı idare etmenin ve istikrarlı bir finansal gelecek yaratmanın en iyi yollarından biri olabiliyor. İşte gizli zenginlik trendi hakkında bilmeniz gerekenler…

‘Gizli zenginlik' nedir?

Bu eğilimin ne zaman başladığı belli değil ancak 2008 yılında Küresel Finans Krizi’nin zirvesindeyken, ABD’de yayınlanan günlük bir gazete olan Tampa Bay Times, ekonomideki kötü gidişatın yakın zamanda milyoner olanlar üzerindeki etkisinden söz ediyordu. Belirtildiği üzere milyonerler zenginliklerini sergilemeye selefleri kadar hazır değillerdi. Birçoğu daha çekingen yaşam tarzları yaşıyor ve sabırla ekonominin düzelmesini bekliyordu. Zenginliklerini maddi şeylere harcamak yerine ellerinde tutuyor ve bunu yaptıkları için büyük ölçüde ödüllendiriliyorlardı.

Tarih hızlı bir şekilde 15 yıl ileri sarıldığında, o günlerin gizli zenginlerinin çoğunun bugün reşit olan veya yetişkinliğe giren çocukları sahneyi devraldı. Muhtemelen ebeveynlerinin mali pratiklerinden ders almışlar ve net servetleriyle alakalı olarak çekingen davranmışlardı. İster iş hayatında kendilerine bir isim edinmiş olsunlar ister sadece aile parasıyla geçiniyor olsunlar, bu kuşak, zenginliklerini dünyaya sergilemeye o kadar da istekli değildi.

Neden daha fazla insan gizli zenginliği seçiyor?

Küresel Finans Krizi sırasında olduğu gibi, şu anda da insanlar kendilerini ekonomik istikrarsızlık ve belirsizlik döneminde buluyor. Maddi sıkıntıdan kaçınmak için insanların yaşam tarzlarına ve parayı nasıl harcadıklarına uzun uzun dikkat etmeleri gerekiyor. İnsanlar mali açıdan daha sorumlu bir hayat yaşayarak, ekonominin düzelmeye başladığı gelecek bir zamanda istikrarı sağlayabiliyor.

Artık gizli zenginliği uygulamak, her türlü piyasa dalgalanmasına dayanmanıza yardımcı olabiliyor. Ailenizin geçimini sağlamanızı sağlarken insanların paraya ihtiyaç duyduklarında size gelecekleri endişesi olmadan rahatça yaşamanızı da mümkün kılıyor. ‘Gizli zenginlik’ farklı bir zihniyet gerektiriyor ancak bunu başarmak imkansız değil.

İşe nereden başlayacağından emin olmayanların bir mali danışmanla çalışması yerine olabiliyor. Yatırımlar konusunda geniş deneyime sahip biri, zenginliklerinizin kamuya açık bir şekilde sergilenmesinden kaçınırken paranızı koyabileceğiniz en iyi yeri anlamanıza ve bulmanıza yardımcı olabiliyor.

Gizli zenginliğin faydaları

Gizli zenginliğin çok sayıda faydası bulunuyor. En önemlilerinden biri, varlıklarınız hakkında sessiz kalmanın kötü aktörleri caydıracağı gerçeği.

Bugün finansal bilgilerin çoğunluğunun çevrimiçi tutulması nedeniyle bilgisayar korsanları hesaplara sızmak için yenilikçi yollar geliştirmiş durumda. İster SIM kart takası ister yanıltıcı mesaj ya da e-posta yoluyla olsun, kötü niyetli kişiler büyük miktarda servete sahip olduğunu bildikleri kişilerin peşine düşebiliyor. Kripto para sahipleri bu tür saldırılara özellikle duyarlı oluyor.

Zenginliğiniz konusunda sessiz kalmak aynı zamanda arkadaşlarınızdan veya geniş ailenizden gelen istenmeyen para isteklerini de engelleyebiliyor. Eğer insanlar, siz bunu göstermemeyi tercih ettiğiniz için zenginliğinizin farkında değilse, o zaman sizden para isteme olasılıkları da daha düşük oluyor.

Credit Building Tips'in sahibi Shaun Connell, “Gizli zenginlik, yoksul gibi yaşamak anlamına gelmiyor. Aksine, son moda ürünlerden çok daha uzun süre dayanan, gösterişli olmayan, yüksek kaliteli ürünleri satın almayı tercih edebiliyorsunuz” diyor.

Compare Banks'in kurucu ortağı Carl Jensen de, “Gizli serveti kullanmak, samimiyeti ve alçakgönüllülüğü teşvik eder. Ayaklarınızı yere basmanıza ve tanıdıklar, kişisel gelişim ve yaşamı değiştiren deneyimler başta olmak üzere bir bütün olarak hayatta gerçekten önemli olan şeylere odaklanmanıza yardımcı olur. Maddi varlıklara daha az, hayatın soyut yönlerine daha fazla vurgu yapmanızı sağlar” şeklinde konuşuyor.

Gizli zenginliğe nasıl ulaşılır?

Gizli zenginliğe ulaşmak için atabileceğiniz birkaç adım bulunuyor. Gizlice zengin olmak, sahip olduğunuz para miktarını özel tutmakla ilgili bir konu olarak öne çıkıyor.

Bu, net değerinizi başkalarıyla tartışmamakla başlıyor. Parayla ilgili konuşmalar yapmak veya kendinizi başkalarıyla karşılaştırmak cazip gelse de mali durumunuzun kişisel bir konu olduğunu ve bunları özel tutmayı seçmenin takdir yetkisini ve özerkliği korumanıza olanak tanıyacağını bilmeniz gerekiyor.

Ardından, parayı nasıl harcadığınızla ilgili paylaşımlarda bulunmaktan kaçınmanız gerekiyor. Fotoğraflarınızı yalnızca hayatınızla ilgili bilmek istediğiniz kişilerin görebilmesi için sosyal medya hesaplarınızı gizli olarak ayarlamanız bu amaca hizmet edebiliyor. Durumunuza dair ipucu verebilecek tatillerinizin veya abartılı deneyimlerinizin resimlerini yayınlamaktan kaçınmak da gizli zenginlik için gerekli hamlelerden biri olarak öne çıkıyor. Bunun yerine aileniz ve arkadaşlarınızla olan bağlantılarınızı, ilgi alanlarınızı ve başarılarınızı vurgulayan anlamlı içerikleri paylaşmaya odaklanmak, 'gizli zenginlik’e ulaşmak anlamında en doğru yol anlamına geliyor.

Ayrıca, hayırseverlik yapmayı alışkanlık haline getirmek de amaca uygun bir davranış olarak kabul ediliyor. Bu, düşük profilli bir görünümü korurken toplum üzerinde olumlu bir etki yaratmanın güçlü bir yolu da olabiliyor. Finans uzmanı Cody Beecham, “Gizli zenginlik, bireylerin önemsedikleri amaçlara daha fazla katkıda bulunmalarına olanak tanıyor. Bireyler sessizce zenginlik biriktirerek toplulukları üzerinde olumlu bir etki yaratma, hayır kurumlarını destekleme ve gereksiz dikkat çekmeden başkalarına anlamlı şekillerde yardım etme fırsatına sahip oluyor” diyor.

10 strateji

Gizli zenginliği sürdürmek birkaç temel stratejiyi içeriyor:

Öncelikle dikkat çekmemek ve zenginlik gösterilerinden kaçınarak gereksiz dikkat çekmekten kaçınmak önemlidir.

Gizliliği korumak çok önemlidir. Bu nedenle finansal bilgilerinize erişimi sınırlayın ve kişisel konularla, işle ilgili konuları ayrı tutun.

Sosyal medyada paylaştıklarınıza dikkat edin ve aşırı zenginlik sergileyen paylaşımlardan kaçının.

İmkanlarınız dahilinde yaşamak, dikkat çekmemeye yardımcı olur ve şüpheyi önler.

Varlıklarınızı çeşitlendirmek akıllıca olacaktır çünkü servetinizi gizlice korumanıza olanak tanır.

Finansal tavsiye alırken gizliliğe öncelik veren profesyonelleri seçin.

Hayırseverlikle uğraşmak hoş bir fikir olsa da bunu da ihtiyatlı bir şekilde yapın.

Maddi mülklerden ziyade kişisel değerlere ve ilişkilere odaklanarak alçakgönüllü kalın.

Çocuklarınıza alçakgönüllülük ve mali sorumluluk konusunda eğitim verin.

Son olarak ve belki de en önemlisi, bu konuları etkili bir şekilde yönetmek için varlık yönetimi ve gizlilik konusunda deneyimli profesyonellere danışın.

Serveti 1 günde 1 milyar dolar artan zenginler

 

30 yaş altı en zengin ünlüler listesi: Zirvede yine o isim var!

 

Çalışırken zengin olabilmek için Warren Buffett’tan 5 tavsiye

 

Minimalist bir felsefeyle nasıl zengin olursunuz?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)