BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriYurtdışındaki öğrenciler para transferinde fintek kullanıyor----

Yurtdışındaki öğrenciler para transferinde fintek kullanıyor

Yurtdışındaki öğrenciler para transferinde fintek kullanıyor
18 Eylül 2023 - 18:13 www.finansgundem.com

Fintek bankası Revolut’un son bir raporuna göre yurtdışından para transfer etmek isteyen öğrenciler fintek uygulamalarına güveniyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yurtdışında öğrenim gören gençlerin en önemli sorunlarından birisi de para transfer işlemleridir. İngiltere merkezli dijital banka Revolut’un yayınladığı son bir rapora göre finansal teknolojiler gurbetteki öğrencilerin de yardımına koşuyor gibi görünüyor.

Finextra’nın haberine göre, firmanın raporunda yurtdışından para alan 18 ila 22 yaş aralığındaki kullanıcılarının sayısında önemli bir artış olduğu görülüyor.

Fintek şirketi son 12 ayda bu yaş aralığında yurt dışından para alan kullanıcıları arasında %91’lik bir artış gördü. Transfer edilen para hacmindeki %99’luk yükseliş ise dikkat çekiyor. Araştırmada Temmuz 2021'den bu yana 18 ila 24 yaş arasındaki kullanıcı sayısının %290'dan fazla arttığı, aynı dönemde aktarılan para miktarının ise %390'dan fazla arttığı ortaya kondu.

Dijital banka, İngiltere'de okuyan gençlere yapılan yabancı para transferlerinde önemli bir artış görüleceğini tahmin ediyor. Verilerle ilgili bir basın açıklamasında, Revolut Uluslararası Ödemeler Strateji Başkanı Akshat Mittal, tahminlerin yalnızca Eylül 2023'te bu öğrencilere 50 milyon sterline kadar para transfer edilebileceğini gösterdiğini belirtti.

Mittal, “Uluslararası para transferlerindeki artış, Revolut'un uluslararası öğrencilerin ve ailelerinin finansal yeteneklerini geliştirmedeki önemli rolünü vurgulamaktadır. Finansal geleneklerin öneminin farkındayız ve sorunsuz ve uygun maliyetli uluslararası para transferi çözümleri sunma taahhüdümüz, rekabetçi döviz kurlarımız ve minimum ücretlerimizle açıkça görülmektedir. Aslına bakılırsa, belirli alanlarda 100 dolar göndermenin ortalama maliyeti sadece 0,23 dolar. Bu da müşterilerimizin zorlukla kazandıkları paraların etkisini artırmaya olan bağlılığımızın altını çiziyor” ifadelerine yer verdi.

İngiltere’deki 18-24 yaş arası öğrencilerin para transfer ettikleri ilk 10 ülke ise şöyle:

1. Fransa
2. ABD
3. İrlanda
4. Belçika
5. Almanya
6. Çin
7. İsviçre
8. Hollanda
9. İtalya
10. Hindistan

Birlikte yaşayacak çiftlere 3 kritik tavsiye

 

Fintek devi Starling’te kurucu CEO istifa ediyor

 

Fintek devi lisans beklerken kan kaybediyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)