BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriFintek devi lisans beklerken kan kaybediyor----

Fintek devi lisans beklerken kan kaybediyor

Fintek devi lisans beklerken kan kaybediyor
12 Mayıs 2023 - 15:21 www.finansgundem.com

Dünyaca ünlü İngiliz fintek firması Revolut iki önemli istifa haberiyle sarsıldı. Kendi evinde bankacılık lisansı bekleyen firma finans alanındaki önemli yöneticilerini elinde tutamıyor.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere merkezli finansal teknoloji devi Revolut İngiltere’deki Bankacılık CEO’sunun ve grubun CFO’sunun istifasıyla sarsıldı. Financial Times’ın haberine göre fintek firması kendi pazarında bankacılık lisansı ararken dahi düzenleyici kurumların incelemesi altında olmasıyla biliniyor.

Revolut’un İngiltere biriminin CEO’su James Radfort’ın LinkedIn profiline ve İngiltere Şirketler Evi raporlarına göre CEO mart ayında firmadan ayrıldı. Ancak bankacılık lisansı arayan şirkette Radfort’ın istifası duyurulmadı.

Ayrıca fintek firmasından perşembe günü yapılan bir açıklamaya göre CFO Mikko Salovaara da Revolut’taki iki yıllık görevinin ardından “kişisel sebepler” nedeniyle istifa ettiğini aıkladı.

Revolut ilk başvurusundan 28 ay geçmesine rağmen hâlâ kendi pazarında bir bankacılık lisansı bekliyor.

Fintek firmasının başvurusu İngiltere Finansal Yönetim Otoritesi (FCA) ve İhtiyati Düzenleme Kurumu’nın (PRA) onayını bekliyor. Ancak Revolut bu süreçte kadrosundaki bankacılık ekibinin en üst düzey yöneticilerinden birkaçını kaybetti. Revolut ayrıca FCE tarafından zorunlu tutulan bir dizi incelemeyle de karşı karşıya kaldı.

Bu arda fintek firmasının denetçisi olan BDO da mart ayında Revolut’un 2021 hesaplarında gelirlerin “maddi olarak yanlış ifade edildiği” riskleri konusunda da uyardı.

Radford, Revolut'ta geçirdiği üç yılın ardından İngiltere merkezli sanal ağ operatörü Lycamobile'da finansal hizmetlerin başkanı olmak üzere görevinden ayrıldı. Revolut'taki görevinden önce, İngiltere genelinde çek takası işlemelerini yöneten Cheque and Credit Clearing Company'nin başkanı olarak görev yapmış olan Radford, aynı zamanda Aldermore Bank'ta baş işletme yetkilisi (COO) olarak görev almıştı.

Revolut İngiltere Yönetim Kurulu Başkanı Richard Holmes’un istifasını doğruladı ve şu ifadelere yer verdi: "Radford'a Lycamobile'daki yeni rolünde en iyisini diliyoruz ve halefini yakında duyurmayı dört gözle bekliyoruz."

Salovaara ise istifasını belirten açıklamada Revolut’un sağladığı fırsat için “minnettar" olduğunu ve "firmanın gelecekteki başarısına güvenmeye devam ettiğini" söyledi.

Finans uzmanı Revolut’a katılmadan önce Kraft Heinz firmasının Çin ve Asya-Pasifik CFO’luğunu ve Elliott Advisors’da yatırım uzmanlığı pozisyonlarında çalışmıştı. Salovaara Revolut’ta geçirdiği dört ayın ardından grubun CFO’luğuna terfi etmişti.

2021 finansman turu itibariyle 33 milyar değer biçilen Revolut ilk olarak Ocak 2021’de İngiltere’de bankacılık lisansı için başvuruda bulunmuştu. Fintek firmasının 2021 yılında ulaştığı değer ülkedeki halka açık olmayan bir teknoloji şirketi için rekor nitelikteydi.

Revolut’un alacağı bir bankacılık lisansı firmanın ülkedeki halihazırda 5.8 milyon olan müşterisi için kredi teklifleri vermesine ve diğer hizmetleri verebilmesine imkan sağlayacak. Bu lisans aynı zamanda diğer önemli pazarlarda firmanın bankacılık lisansı kazanabilmesi için kolaylaştırıcı bir onay mührü görecek.

HSBC’ye 15 milyon dolarlık WhatsApp cezası

 

Steve Jobs imzalı Apple çeki rekor fiyata alıcı buldu

 

Jack Dorsey'nin fintek firmasına skandal iddialar

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)