BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisÜnlü turdan aile şirketine servet akıyor----

Ünlü turdan aile şirketine servet akıyor

Ünlü turdan aile şirketine servet akıyor
21 Temmuz 2023 - 18:30 www.finansgundem.com

Tek bir aile şirketi tarafından organize edilen Fransa Bisiklet Turu organizasyon sahiplerini zengin etti. Dünyanın en ünlü bisiklet etkinliği her yıl yaklaşık yarım milyar euro getiri sağlıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Fransa Bisiklet Turu’nun sahibi olan aile işletmesi Groupe Amaury dünyanın en ünlü bisiklet yarışına olan ilginin artmasıyla geçen yıl gelirlerinin beşte bir oranında yükseldiğini gördü.

Bloomberg haberinde yer alan bir şirket temsilcisinin açıklamasına göre, 2022’de elde edilen gelirler 550 milyon euroya yükseldi ve %17’lik bir getiri sağladı. Fransa Bisiklet Turu’nu düzenleyen Amuary Sport Organizations (ASO) gelirlerini açıklamayı reddediyor. Ancak kamuya açık hesaplarındaki verilere göre, 2021 yılı itibariyle ASO’nun gelirleri grubun toplam gelirlerinin %41’ini temsil ediyordu.

1944 yılında Emilien Amaury tarafından kurulan ve daha sonra oğlu Philippe’e miras kalan aile şirketi hala Philippe'in dul eşi Marie-Odile Amaury tarafından kontrol ediliyor. Şirket ayrıca Fransa'da L'Equipe ve France Football medya kuruluşları da dahil olmak üzere birçok amiral gemisi markalarına sahip.

110’uncusu düzenlenen dünyanın en ünlü bisiklet yarışı 3.405 km’lik yarışının sonuna yaklaşıyor. Geçen yıl yarış, Fransız devlet televizyonu France Télévisions'ta 41,5 milyon izleyici çekti ve bu rakam 2011'den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre üç haftalık yarış, bu yılın bahar aylarında Netflix belgeseli Tour de France: Unchained’in yayınlanmasıyla ciddi bir izleyici kitlesine ulaştı.

ASO ayrıca İspanya’daki La Vuelta, Fransa’daki Paris Roubaix gibi önemli bisiklet organizasyonlarına sahip. Firma Paris Maratonu ve dünyaca ünlü off-road organizasyonu Dakar Rallisi gibi önemli yarışları da elinde bulunduruyor. ASO faaliyet gösterdiği alandaki “yüksek rekabet ortamını” gerekçe göstererek son gelir rakamlarını paylaşmayı reddetti.

Dünyanın dört bir yanındaki farklı yarışmalarda neredeyse tüm takımlar ve ligler satışta olsa da Fransa Bisiklet Turu sınırların dışında bir strateji benimsiyor. ASO sözcüsü şirketin spor finansmanı tekliflerini reddettiğini belirttiği açıklamasında, “Grup bağımsız bir aile şirketidir. Faaliyetlerimizi geliştirmek için bağımsız kalmayı amaçlıyoruz” ifadelerine yer verdi.

İlk kez 1903 yılında koşulan Fransa Bisiklet Turu, Groupe Amaury’nin en değerli varlıklarından sayılıyor. Yarış hâlâ bir aile şirketi tarafından kontrol edilen az sayıdaki spor etkinliğinden birisi konumunda. ASO, pazarlama ve medya kapsamı da dahil olmak üzere yarışın organizasyon süreçlerini kontrol ediyor. Bu süreçler yarışın televizyon yayın hakları, sponsorluk ve konaklama organizasyonlarını da içeriyor.

ASO sözcüsü, "Ortaklarımızın desteği ve önemli ölçüdeki medya ilgisi ile ekonomik modelimiz doğru yolda görünüyor" dedi. Sözcü "sürdürülebilirliğini sağlamak" için yarışlara yatırım yapmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Anaokulu öğrencilerine 50 dolarlık banka hesabı

 

Kovid-19'a karşı süper gen bulundu

 

Oppenheimer'ın Türk fizikçiye mektubu ortaya çıktı: Film gibi sır!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)