BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAnaokulu öğrencilerine 50 dolarlık banka hesabı----

Anaokulu öğrencilerine 50 dolarlık banka hesabı

Anaokulu öğrencilerine 50 dolarlık banka hesabı
21 Temmuz 2023 - 16:11 www.finansgundem.com

San Francisco'da 2011'de başlatılan 'Anaokulundan Koleje' adlı projeye, düşük gelirli ailelerden 600 anaokulu öğrencisi katıldı. Her öğrenciye içinde 50 dolar bulunan banka hesapları tahsis edildi. 12 yıl sonra kim ne kadar tasarruf yaptı?

Şüphesiz ki tasarruf bilinci ve finansal okur yazarlık çocukluk yaşlarında aşılanması gereken konular. İşte ABD'de bu düşüncenin yaşama geçmiş hali. Independent Türkçe'nin Wall Street Journal'den alıntı yaptığı konuyla ilgili haber şöyle: 

ABD'nin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal (WSJ), çocukların üniversite masraflarının desteklenmesinin ve finansal okuryazarlığının geliştirilmesinin hedeflendiği programa katılanlarla konuştu.

Kaliforniya eyaletindeki San Francisco'da 2011'de başlatılan Anaokulundan Koleje adlı projeye, düşük gelirli ailelerden 600 anaokulu öğrencisi katıldı. Programa katılan her öğrenciye içinde 50 dolar bulunan banka hesapları tahsis edildi.

Proje kapsamında öğrencilerden ve ebeveynlerden, küçük miktarlarda da olsa hesaplarına para yatırarak birikim oluşturmaları istendi. Ayrıca üniversite bursu kazanan öğrencilerin hesaplarına da devlet tarafından teşvik ödemeleri yapıldı.

Anaokulundayken programa katılan Tierra Ferrand, banka hesabında halihazırda 1500 dolar biriktirdiğini ve sonbaharda Louisiana eyaletindeki Grambling Eyalet Üniversitesi'ne başlayacağını söyledi.

17 yaşındaki öğrenci, projenin kendisine destek olduğunu ifade ederek, "Bu program beni üniversiteye gitmeye motive etti ve okul masraflarımla ilgili stresimi azalttı" dedi.

Ferrand'ın annesi Aisha Brown da programın kendilerine büyük fayda sağladığını belirterek, "Bunun dışında üniversiteye yönelik birikim yaptığımız başka hesabımız yok. Bazı ailelerin elindeki avantajlara da sahip değiliz" dedi.

28 katı para birikti

WSJ'nin paylaştığı rakamlara göre, programa ilk katılan 600 öğrencinin her birinin Banka hesabında halihazırda ortalama 1422 dolar birikti. Bu da ilk yatırılan 50 dolarlık miktarın yaklaşık 28 katına denk geliyor.

Proje, San Francisco Belediyesi'nde hazineden sorumlu Jose Cisneros tarafından hayata geçirildi.

Cisneros, "Bu projenin asıl amacı, toplumumuzda dezavantajlı ve sistematik ırkçılığa uğrayan çocuklar için gerçekten büyük bir şey yapmaktı" dedi.

Proje geliştirildi

Öte yandan zamanla büyüyen programda artık San Francisco'daki her anaokulu öğrencisine içinde 50 dolar bulunan banka hesapları veriliyor.

52 bin öğrenci için açılan hesaplarda tutar 15 milyon doları buldu

Haberde, halihazırda 52 bin öğrencinin banka hesabına sahip olduğu ve bu hesaplarda toplamda yaklaşık 15 milyon dolar bulunduğu belirtildi. Söz konusu miktarın 5 milyon doları devletin sağladığı destekle, geri kalanıysa ebeveynlerin ya da öğrencilerin birikimiyle oluştu.

Programa ilk katılan öğrenciler arasında yer alan Thailyah Miller ise projeyle ilgili okullarda daha iyi bilgilendirme yapılması gerektiğini söyledi.

18 yaşındaki öğrenci, banka hesabında 1500 dolar biriktirdiğini ve Kaliforniya'daki San Jose Üniversitesi'ne tam burslu kabul aldığını belirtti.

TÜBİTAK bursları durdurdu

 

Zamlı kredi ve burslar ne zaman yatacak?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)