BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatTSB'nin yeni başkanı Uğur Gülen oldu----

TSB'nin yeni başkanı Uğur Gülen oldu

TSB'nin yeni başkanı Uğur Gülen oldu
15 Eylül 2023 - 08:33 www.finansgundem.com

Türkiye Sigorta Birliği Olağanüstü Genel Kurulu'nda başkanlığa Uğur Gülen seçildi.

3 Ağustos’ta Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik’teki Genel Müdürlük görevinden ayrıldığını açıklayan Atilla Benli’nin Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanlığı, 5684 sayılı Sigortacılık Kanunu gereği sona ermişti. Söz konusu Kanun uyarınca TSB Başkanı’nın üye şirketlerin temsil yetkisi olan katılımcıları arasından seçilmesi gerekiyor. Bu amaçla yapılan olağanüstü genel kurul ile TSB’nin yeni başkanı belirlendi.

Başkanlık için 3 adayın yarıştığı TSB olağanüstü genel kurulda Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, bir sonraki genel kurulun yapılacağı 2024 yılı Nisan ayına birliğin başkanı seçildi. Ekonomim'den Selçuk altun'un haberine göre Gülen, seçimde kullanılan 63 geçerli oydan 55’ini alarak başkan oldu. Diğer iki başkan adaylarından AcnTURK Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Murat Büyükçelebi 6 oy alırken, Arex Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Süphanoğlu’na ise 2 oy çıktı.

Yeni Başkan Uğur Gülen, birlik olarak tüm sektörü ilgilendiren sorunlara odaklanacaklarını belirterek yeni dönemde çevik yapılanmaya odaklanacaklarını söyledi. Sektörün pek çok konuda sıkıntı çektiğinin altını çizen Gülen, özellikle reasürans piyasalarında yaşanan kapasite ve fiyat artışlarına dikkat çekti. Sigorta şirketlerinin global reasürans şirketleri tarafından köşeye sıkıştırıldığına işaret eden Gülen, beklenen Marmara Depremi’ne sektörün reasürans korumasız yakalanabileceğine dikkat çekti. Bu riskin hiç olmadığı kadar büyük bir şekilde masada olduğunu kaydeden Gülen, reasürans fiyat artışlarının beklenenin çok üzerinde gerçekleşeceğinin altını çizdi.

TSB ‘Başkanlık Seçimi’ için Genel Kurul’a gidiyor

 

Sigorta sektörü, TSB ‘Olağan Genel Kurulu’nda buluştu

 

TSB: Katılımcı BES'ini bozdurmadan finansman sağlayabilecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)