BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisTacizci fon yöneticisi aile şirketinden kovuldu----

Tacizci fon yöneticisi aile şirketinden kovuldu

Tacizci fon yöneticisi aile şirketinden kovuldu
25 Ağustos 2023 - 18:15 www.finansgundem.com

25 yıl boyunca çalışanlarına cinsel taciz ve saldırıda bulunduğu ortaya çıkan hedge fonu yöneticisi Crispin Odey, kendi adını taşıyan fon yönetimi firmasından kovulmasının ardından ailesine ait şirketlerden de uzaklaştırıldı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Cinsel taciz iddialarının ardından eleştirilerin odağına yerleşen ünlü hedge fonu yöneticisi Crispin Odey, ailesine ait şirketlerle de bağını kopardı.

Bloomberg’ün haberine göre, 64 yaşındaki Odey yetişkin çocuklarının varlıklarını denetleyen üç İngiltere merkezi şirketin yöneticiliğinden istifa ettiği bildirildi. Bu firmalardan birisi İngiliz varlık yöneticisi Ruffer’a da yatırım yapıyor. Londra merkezli varlık yöneticisi, varlıklı ailelerin, hayır kurumlarının ve emeklilik fonlarının 24,7 milyar dolarlık yatırım varlığının yönetimini üstlenen önemli bir finans kurumu niteliğinde.

Odey’in eski eşi olan ve bir dönem JO Hambro Capital’ın CEO’luğunu da yapan 62 yaşındaki Nichola Pease ise aile şirketlerinin yönetimindeki konumunu sürdürdü. Son raporlara göre söz konusu şirketlerin halen 50 milyon sterlin yatırımı olduğu görülüyor.

Eski JO Hambro yöneticilerinden Lisa-Marie Rowland haziran ayında aile şirketlerinin yöneticisi konumuna getirildi. Aynı ay Odey Asset Management’ın kurucusu Crispin Odey’e dair cinsel saldırı suçlamaları da yayılmıştı. Financial Times’ın yayınladığı haberlerde sapık fon yöneticisinin 25 yıl gibi uzun bir süre boyunca kadın çalışanlarını taciz ettiği ortaya çıkmıştı.

Odey ve Pease konuyla ilgili açıklama yapmadı.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre hedge fonu yöneticisine yönelik birden fazla cinsel taciz ve saldırı iddialarının ortaya atılmasının ardından Odey, fon yönetimi firmasındaki görevlerinden uzaklaştırıldı. Odey suçlamaları reddetse de haziran ayında 1991 yılında kurduğu ve kendi adını taşıyan şirketten yönetim kurulu kararıyla kovuldu. Sapkın fon yöneticisi ayrıca Lloyd’s’un Londra sigorta pazarına odaklanan bir İngiliz yatırım fonundan da istifa etti.

Odey skandalı finans dünyası için milat olabilir

 

Tacizci fon yöneticisinin adını bile kazıyacaklar

 

Tacizci CEO’ya FCA soruşturması

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)