BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisTacizci fon yöneticisinin adını bile kazıyacaklar----

Tacizci fon yöneticisinin adını bile kazıyacaklar

Tacizci fon yöneticisinin adını bile kazıyacaklar
13 Haziran 2023 - 18:22 www.finansgundem.com

Son 10 yıl boyunca 13 kadın personele cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen hedge fonu yöneticisi Crispin Odey kendi fon şirketinden kovuldu. Odey Asset Management tepe yönetimi en yakın zamanda şirketin isminin de değiştireceğini açıkladı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Taciz iddiaları ile başı dertte olan hedge fonu yöneticisi Crispin Odey’in ismi 3,5 milyar sterlinlik varlığı yöneten firmasından kalıcı olarak siliniyor. Varlık yönetimi firması Odey Asset Management’ın yönetim kurulu kararının ardında Crispin Odey’in genç kadın personellere karşı cinsel tacizde bulunduğu iddiaları yatıyor.

Firmanın CEO’luk görevini yürüten Peter Martin yakın gelecekte ortaklıklarını yeniden markalandırmayı planladıklarını açıkladı. The Guardian’ın haberine göre firmadan Odey ismi en kısa sürede tamamen çıkarılacak.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre taciz iddialarının ardından Odey, yatırımcıların ve finansal ortaklarının artan baskısı nedeniyle 32 yıl önce kurduğu şirketten kovuldu. Financial Times ve Tortoise Media tarafından yapılan haberler milyoner yatırımcının on yıllar boyunca 13 kadına cinsel istismarda bulunduğunu gösteriyor. Odey ise tüm iddiaları reddediyor.

CEO Martin yatırımcılarına gönderdiği mektupta, “Yatırımcılarımızın ve çalışanlarımızın çıkarları doğrultusunda hareket etmek, son birkaç gündür öncelikli kaygımız olmuştur. FT'deki iddiaların bir sonucu olarak, Odey Asset Management'ın (ODA) çıkarları doğrultusunda hareket eden icra komitesi, cumartesi sabahı itibariyle Bay Odey'i ortaklığın üyeliğinden çıkarma kararı aldı” ifadelerine yer verildi.

Açıklamaya göre Odey’in tüm ekonomik ve bireysel katılımları Odey Asset Management Group’tan çıkarıldı. Taciz iddialarının merkezindeki yatırımcısının çoğunluk sahibi olduğu Odey Group ile hedge fonunun bağlantısı tamamen kesildi. Odey ise fondan çıkarılması ve yaklaşan isim değişikliği hakkında yorum taleplerine cevap vermedi.

Odey’in pozisyonuna ise daha önce ana hedge fonu yönetici yardımcılığı pozisyonunda olan Freddie Neave getirildi. Hedge fonu firması yatırımcıların nakit çekimlerine sınırlama getirileceği yönündeki iddiaları reddetti. ODA sözcüsü, “Tüm fonlar bugün de her zamanki gibi açıktır ve herhangi bir fon için sınırlama getirmeyi düşünmüyoruz” açıklamasına yer verdi.

Bununla birlikte şirketin sözcüsü Crispin Odey tarafından yönetilen Odey Swan Fonu’nu kapatmayı düşündüklerini de açıklamasına ekledi.

Tacizci patrona FCA soruşturması

 

Wall Street’te büyük ihanet: Parayı aldı dostunu hapse gönderdi

 

Mark Cuban: Yapay zeka, şirketleri ikiye bölecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)