BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisTacizci CEO’ya FCA soruşturması----

Tacizci CEO’ya FCA soruşturması

Tacizci CEO’ya FCA soruşturması
09 Haziran 2023 - 11:35 www.finansgundem.com

İngiltere finansı hedge fonu CEO’su Crispin Odey’e yönelik birçok farklı kaynaktan gelen cinsel saldırı iddialarıyla sarsılıyor. FCA soruşturmasına da konu olan Odey dev bankalardan da brokerlık hizmeti alamaz hale geldi

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiliz hedge fonu şirketi Odey Asset Management’ın cinsel saldırı ve taciz suçlamalarıyla başı dertte. Şirketin kurucu CEO’su Crispin Odey’e yönelik 13 farklı kadından gelen suçlamaların ardından İngiliz mali düzenleme kurumu FCA, Odey hakkında geniş kapsamlı bir soruşturma başlattı. Hedge fonu kritik bankalarla olan ilişkilerini de kaybetti.

Financial Times’ın haberine göre, İngiltere’nin en üst düzey mali düzenleme kurumu olan FCA, hedge fonunun muhtemel “mali olmayan suçları” hakkında bir soruşturma başlattı. FT kaynaklarına göre soruşturma Odey’in 2021 yılında icra komitesinin kovulmasının sonrasındaki süreçte kurumsal yönetimle ilgili sorunları irdeliyor. İddialara göre soruşturma cinsel saldırı iddialarını içerecek şekilde genişletilebilir.

FCA konuyla ilgili açıklamasında “bireyler veya belirli firmalar” hakkında yorum yapamayacağını bildirdi. FCA açıklamasında, “Bununla birlikte, mali olmayan suistimal iddialarını ciddiye alıyoruz ve firmaların suistimal iddialarının uygun şekilde soruşturulmasını sağlayan yeterli yönetişim prosedürlerine sahip olmalarını bekliyoruz” ifadelerine de yer verildi.

FCA soruşturması haberi öncesinde hedge fonu şirketine yönelik FT haberinde yer alan iddialar Wall Street bankası Morgan Stanley’nin Odey’le olan bağlarını koparmasına sebep oldu. Morgan Stanley gibi önemli brokerlar hedge fonlarının ticaretlerini kolaylaştırmak için kredi sağlamaları sebebiyle önem teşkil ediyorlar.

Crispin Odey perşembe günü uluslararası haber ajanslarına yaptığı açıklamada Morgan Stanley’nin hamlesini “FT tarafından gelen iddialara karşı büyük ölçüde hızlı bir tepki” ifadeleriyle yorumladı. Odey, “suçlamaların hiçbiri mahkeme salonuna getirilmedi veya soruşturmalara konu edilmedi” açıklamasında bulundu.

Finansgundem.comun derlediği bilgilere göre Morgan Stanley’nin çekilmesine sebep olan FT haberi son 25 yılda 13 farklı kadının Odey tarafından cinsel tacize ve saldırıya uğradığı iddialarını taşıyor. Odey'i temsil eden bir hukuk firması, iddiaların "fazlasıyla tartışmalı" olduğunu söyledi.

Haberde sözü geçen son cinsel saldırı Aralık 2021’de Odey’in malikanesindeki bir akşam yemeğinde gerçekleşmiş. Odey’in kadın bir tanıdığı hukuki bir konu üzerine konuşmak üzere davet edildiğini ve şiddetli bir biçimde taciz edildiğini iddia ediyor.

FCA soruşturması da Odey Asset Management ortaklarının, bir resepsiyonistin istifa ettiği ve firmaya karşı şikayette bulunduğu 2004 yılından bu yana kadınlara yönelik kötü muamele iddialarının farkında olduklarını tespit etti.

Resepsiyon görevlisi istifa mektubunda Crispin Odey’in istenmeyen bir biçimde cinsel ilgi göstermeye eğilimli olduğu ve bunun “mesajlar, öpücükler, sarılmalar ve kaba müstehcen yorumlar” şeklinde olduğunu yazdı.

FT haberine göre firmanın yürütme komitesi Aralık 2021’de Odey’i kadınlara karşı uygunsuz davranışlarına son vermesi için “son yazılı uyarıyı” da ihlal ettiğini ortaya koyuyor. Ancak Odey ise komite kararına uymak yerine direkt olarak komiteyi işten çıkarmış.

Haberdeki iddiaları değerlendiren diğer Wall Street bankaları JPMorgan ve Goldman Sachs da Odey Asset Management ile olan brokerlık ilişkilerini gözden geçiriyor.

İngiltere İşçi Partisi milletvekili ve aile içi şiddet ve ailenin korumasından sorumlu gölge bakan Jess Phillips, FCA'in "kesinlikle kendi soruşturmasını yürütmesi” ve “bu ciddi cinsel saldırı iddialarına hak edilen ilgilinin göstermesi " gerektiğini söyledi.

Odey Asset Management’ın yönetimi altında olan varlıklar birkaç yıl önceki 13,3 milyar dolarlık zirvesinden geriledi. Odey, Kasım 2020'de eş CEO görevinden istifa etti, ancak firmanın çoğunluk sahibi olarak kalmayı sürdürdü.

Odey Asset Management, Brook Asset Management adlı yeni bir yan kuruluş kurdu ve daha sonra fonlarının neredeyse yarısını Brook adı altında yeniden markalaştırdı. Morgan Stanley, JPMorgan ve Goldman Sachs yorum yapmaktan kaçındı. Odey Asset Management konuyla ilgili yorum yapmadı.

Trump’a kötü haber! Cinsel taciz davasında karar açıklandı

 

İngiltere'den petrol ve gaz şirketlerine kıyak

 

Eski Başbakana 'yolsuzluk' soruşturması

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)