BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiMark Cuban: Yapay zeka, şirketleri ikiye bölecek----

Mark Cuban: Yapay zeka, şirketleri ikiye bölecek

Mark Cuban: Yapay zeka, şirketleri ikiye bölecek
13 Haziran 2023 - 17:41 www.finansgundem.com

Milyarder yatırımcı Mark Cuban, gelecekten iki tip şirket olacağını öngörüyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yapay zeka sadece teknoloji alanında değil, iş dünyasında da önemli değişikiliklere yol açacağa benziyor. Milyarder yatırımcı Mark Cuban, yapay zekanın işletmelerin başarısında büyük bir rolü olacağını öngörüyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, milyarder yatırımcı Mark Cuban, gelecekte iki tür şirket olacağını söylüyor: “Yapay zekada harika olanlar ve diğerleri.”

Küçük ve orta ölçekli işletmeler

Fortune’dan Paolo Confino’nun haberine göre, yapay zeka kullanım durumlarını derinlemesine anlamak, yalnızca büyük şirketlerle sınırlı kalmıyor. Dallas Mavericks'in sahibi milyarder yatırımcı Mark Cuban da böyle düşünüyor. Cuban’a göre, hızla gelişen teknoloji o kadar etkili olacak ki, tüm küçük ve orta ölçekli işletmeleri etkileyecek.

Cuban, Michigan'daki Mackinac Politika Konferansı'nda, “Ne kadar büyük ya da ne kadar küçük olduğunuz önemli değil, yapay zeka hakkında bilgi edinmelisiniz. Tek kişilik bir şov yürütüyor olmanız ya da 1.000, 2.000 veya 5.000 çalışanınızın olması da önemli değil, yapay zekanın iş operasyonlarınızı nasıl etkileyeceğini anlamalısınız” diyerek yapay zekanın işletmeleri için önemine vurgu yapıyor.

Yapay zeka olmadan rekabet etmeniz mümkün değil

İşletmelere yapay zekayı dikkate almaları için adeta yalvaran Cuban, operasyonları iyileştirme, daha güçlü müşteri ilişkileri geliştirme ve yeni hedef kitleler bulma fırsatı bakımından yapay zekanın oldukça ileri ve faydalı bir teknoloji olduğunun altını çiziyor.

Cuban, “Çok fazla ve karmaşık gibi görünse de, bunu anlayacak kadar meraklı olmalısınız. Aksi takdirde, piyasada hayatta kalmanız mümkün olmayacak” şeklinde konuşuyor ve ekliyor: “Yapay zekadan etkin bir şekilde yararlanan şirketler kısa vadede uzun ömürlü olmayı garantileyecek. Artık dünyada iki tür şirket var: Yapay zekadan faydalananlar ve diğerleri.”

Henüz tam anlamıyla anlaşılamadı

Milyarder yatırımcı, 1999 yılında şirketi Broadcast.com'u Yahoo'ya 5,7 milyar dolara sattıktan sonra servet kazandığı internet yayıncılığının asla başarılı olamayacağını söyleyenlere şüpheyle yaklaştığı gibi yapay zekayı küçümseyenlere de şüpheyle yaklaştığını ifade ediyor. Cuban, “İnsanlar o zamanlar ileriye bakmıyordu ve bu yapay zeka için de aynı” diyor.

Yapay zekayı benimseme konusundaki suskunluğun çoğu hala yeterince anlaşılmamış bir teknolojinin olumsuz sonuçlarına karşı halkı koruma konusundaki belirsizlikten kaynaklanıyor gibi gözüküyor. Cuban'ın yorumları, OpenAI CEO'su Sam Altman'ın Kongre önünde ifade vererek hükümeti yapay zekayı düzenlemeye çağırmasından sadece birkaç hafta sonra gelmesi bakımından da önem taşıyor.

Yapay zeka cemaate vaaz verdi: Ölümden korkmayın!

 

Uzmanlardan yapay zeka uyarısı: Zihninizi okuyor olabilir!

 

AB'den "yapay zeka metin ve görsellerini etiketleyin" çağrısı

 

ABD 'katil yapay zeka' iddiasını yalanladı

 

Yapay zeka kontrolden çıktı: "Dur emrini" kabul etmedi, operatörünü öldürdü!

 

Uzmanlardan yapay zeka uyarısı: Küresel öncelik olmalı!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)