BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSputnik V'yi tanımayan AB'den, Rusya'nın AKPM heyetine Strazburg'da seyahat kısıtlaması ----

Sputnik V'yi tanımayan AB'den, Rusya'nın AKPM heyetine Strazburg'da seyahat kısıtlaması

Sputnik V'yi tanımayan AB'den, Rusya'nın AKPM heyetine Strazburg'da seyahat kısıtlaması
23 Eylül 2021 - 13:17 www.finansgundem.com

Rusya Federasyon Konseyi üyesi Vladimir Kruglıy, AB'nin Sputnik V aşısını tanımaması nedeniyle Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'ndeki (AKPM) Rus temsilcilere Strazburg sokaklarında seyahat kısıtlaması getirildiğini açıkla

Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi'nde konuşan Kruglıy, "Pazartesi günü Strazburg'da AKPM oturumu başlayacak. Heyetimize, aşı olmadığımız ve 'kırmızı bölge'den geldiğimiz gerekçesiyle yalnızca otelden AKPM binasına gidip gelebileceğimize dair bir talimat geldi" dedi.

'Kırmızı bölge'den gelen ve Biontech/Pfizer aşısı olan Türk heyetine herhangi bir kısıtlama getirilmediğine dikkat çeken Kruglıy, aynı durumun Ukraynalı temsilciler için de geçerli olduğunu belirtti.

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) Rus aşısının tescil sürecini sürüncemede bırakmasına anlam veremediğini kaydeden Kruglıy, zira Moskova'nın gerekli tüm belgeleri teslim ettiğini ve DSÖ temsilcilerinin üretim tesislerini ziyaret ettiğini vurguladı. Rus senatör, burada bir ayrımcılığın söz konusu olduğunun altını çizdi.

Sputnik V, toplam nüfusu 4 milyarı bulan 70 ülkede tescil edildi. Alınan kullanım izinlerinin sayısı bakımından Sputnik V, dünyada ikinci sırada bulunuyor.

Dünyanın en saygın tıp dergisi The Lancet, faz 3 klinik testlerinin sonuçlarına göre Sputnik V aşısının etkinliğinin yüzde 91.6 olarak teyit edildiği bir makale yayınlamıştı. Makalede Sputnik V aşısının şiddetli Kovid-19'a karşı tam koruma sağladığı vurgulanmıştı.

Aşı olmayan hasta: 'Yalvarıyorum, ne olur aşı olun!'

 

Vali Yerlikaya açıkladı! İşte 65 yaş üstü 3. doz aşı oranı...

 

Bilim Kurulu Üyesi Gündüz: Milyonlarca aşı yapıldı, ciddi yan etki görülmedi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)