BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUkrayna'dan Kırım'a füze saldırısı: 2 can kaybı!----

Ukrayna'dan Kırım'a füze saldırısı: 2 can kaybı!

Ukrayna'dan Kırım'a füze saldırısı: 2 can kaybı!
24 Mayıs 2024 - 13:09 www.finansgundem.com

Kırım, Ukrayna ordusunun gerçekleştirdiği füze saldırısıyla sarsıldı. Bölge başkanı Sergey Aksenov, saldırının Simferopol bölgesinde gerçekleştiğini ve iki kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.


Saldırı sonrası Aksenov yaptığı açıklamada, "Düşmanın Kırım'a düzenlediği füze saldırısı sonucu iki masum sivil hayatını kaybetti. Kurbanların ailelerine ve dostlarına en içten başsağlığı dileklerimi iletiyorum" dedi.

TİCARİ TESİS VURULDU

Aksenov ayrıca, Aluşta yakınlarındaki "boş bir ticari tesisin" de füze isabetine uğradığını bildirdi. Bu olayın, can kaybına yol açmadığı ancak maddi hasara neden olduğu belirtildi.

Ukrayna'daki çatışmaların başlamasından bu yana, Kırım defalarca füze ve insansız hava aracı saldırılarına maruz kaldı. 16 Mayıs'ta, Rusya Savunma Bakanlığı, yarımada üzerinde beş ATACMS füzesinin imha edildiğini bildirmişti.

Sevastopol valisi Mikhail Razvozhaev, o gün şehre yönelik bir saldırı düzenlendiğini açıklamıştı. Bir gün önce ise, hava savunma güçleri Kırım üzerinde on ATACMS füzesini düşürdüğünü duyurmuştu. 13 Mayıs gecesi, bakanlık, dört Storm Shadow uçağı güdümlü füzesinin imha edildiğini açıklamıştı.

SÜREGELEN GERİLİM VE GÜVENLİK TEDBİRLERİ

Kırım'daki bu son saldırı, bölgedeki güvenlik durumunu bir kez daha gündeme getirdi. Rusya'nın Kırım üzerindeki hava savunma sistemleri, sık sık Ukrayna'dan gelen füze ve drone saldırılarına karşı aktif rol oynuyor. Bölge sakinleri arasında tedirginlik sürerken, yerel yetkililer güvenlik önlemlerini artırma yoluna gidiyor.

Kırım'daki bu tür saldırıların devam etmesi, bölgedeki gerilimin yüksek kalacağını gösteriyor. Rusya ve Ukrayna arasındaki çatışmanın seyrine bağlı olarak, Kırım'da güvenlik durumunun nasıl şekilleneceği merakla bekleniyor. Bölgedeki sivil halkın güvenliği ve can kayıplarının önlenmesi, yerel yetkililerin ve uluslararası toplumun öncelikli gündem maddelerinden biri olmayı sürdürecek. (Haberrus)

Gazze'deki 230 günlük saldırıların yıkıcı bilançosu!

 

WSJ: Ukrayna, Rusya topraklarına saldırı için ABD'den yardım istedi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)