BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'dan Norveç'e misilleme----

Rusya'dan Norveç'e misilleme

Rusya'dan Norveç'e misilleme
24 Mayıs 2024 - 13:07 www.finansgundem.com

Rusya, Norveç'in Rus turistlere yönelik giriş kısıtlaması kararına karşılık olarak misilleme tedbirleri geliştireceğini ve uygulayacağını duyurdu.

Norveç hükümeti, 29 Mayıs'tan itibaren ülkeye turizm başta olmak üzere ‘öncelikli olmayan’ amaçlarla gelen Rus vatandaşlarının girişine izin verilmeyeceği duyurdu. Bu karar, Schengen vizesini hangi ülkenin verdiğine bakılmaksızın tüm Rus vatandaşlarını kapsıyor.

Rusya'dan Norveç'in Rus turistlere yönelik giriş kısıtlamalarını artırma kararına sert yanıt geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Norveç'in bu adımını iki ülke arasındaki ilişkileri tamamen yok etmeyi amaçlayan hasmane bir hareket olarak nitelendirdi.

Türkrus'da yer alan habere göre Zaharova, Norveç'in bu kararının Rus vatandaşlarına karşı ayrımcı olduğunu vurguladı ve Oslo'nun bu tür adımların sonuçlarına hazırlıklı olması gerektiğini belirtti. Zaharova, bu kararın Rusya ve Norveç halkları arasındaki bağlara zarar verdiğini belirterek, Rusya'nın bu tür adımlara karşı misilleme tedbirleri geliştireceğini ve uygulayacağını ifade etti. Misilleme tedbirlerinin çıkarlarına uygun olarak geliştirileceğini ve uygulanacağını söyledi.

Diplomatik ilişkilerde kriz

Bu karşılıklı hamleler, zaten gergin olan Rusya-Norveç ilişkilerini daha da zorlayabilir. Rusya'nın misilleme tedbirleri, Norveçli turistlerin veya Norveç'e bağlı şirketlerin Rusya'daki faaliyetlerini etkileyebilir. Aynı zamanda, bu tür adımların diplomatik ilişkilerde daha büyük krizlere yol açma potansiyeli de bulunuyor.

Norveç'in bu kararı, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik devam eden saldırıları ve Batı ülkelerinin bu duruma karşı aldıkları yaptırımlar bağlamında değerlendiriliyor. Norveç'in kısıtlamaları, Batı ülkelerinin Rusya'ya karşı uyguladığı geniş çaplı yaptırımların bir parçası olarak görülüyor.

Rusya'nın bu duruma karşı misilleme adımları ise, Batı'nın yaptırımlarına karşı Rusya'nın ekonomik ve diplomatik çıkarlarını koruma çabasının bir yansımasıdır. Bu tür adımlar, uluslararası arenada daha geniş çaplı siyasi ve ekonomik çekişmelere yol açabilir.

O ülkeden Rus turistlere giriş yasağı!

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)