BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemO ülkeden Rus turistlere giriş yasağı!----

O ülkeden Rus turistlere giriş yasağı!

O ülkeden Rus turistlere giriş yasağı!
23 Mayıs 2024 - 08:47 www.finansgundem.com

Norveç hükümeti, 29 Mayıs'tan itibaren ülkeye turizm başta olmak üzere ‘öncelikli olmayan’ amaçlarla gelen Rus vatandaşlarının girişine izin verilmeyeceği duyurdu.

Rus vatandaşlarına yönelik vize kısıtlamalarını sürdüren Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin izinden yürüyen Norveç hükümeti, ülkeye turizm amaçlı gelen Rus vatandaşlarına ek giriş kısıtlamaları getirmeye hazırlanıyor.

Oslo’dan yapılan açıklamada, ülkeye turizm başta olmak üzere ‘öncelikli olmayan’ amaçlarla gelen Rus vatandaşlarının girişine izin verilmeyeceği duyurulurken, yeni kuralların 29 Mayıs'tan itibaren yürürlüğe gireceği de eklendi.

Bununla birlikte ülkede yaşayan akrabalarını ziyaret eden, iş veya eğitim için ülkeye gelen Rus vatandaşlara giriş serbestisi sağlanabileceği de belirtildi.

AB Komisyonu, geçtiğimiz yıllarda Rus vatandaşlarına yönelik vizelerle ilgili daha sıkı kısıtlamalar getirmek üzere yeni kurallar hazırlamış, üye ülkelerin uygulaması istenen kurallar arasında vize başvurularında daha kapsamlı değerlendirme ve vize başvurularının sadece Rusya'dan alınması gibi yenilikleri eklemişti.

Resmi olarak Rus vatandaşlarının Schengen vizesi başvurularını yasaklamayan AB, öte yandan birçok üye ülkenin vize vermediği kaydediliyor.

Letonya, Litvanya, Polonya, Finlandiya, Çekya ve Estonya’nın Rus vatandaşlarına turistik vize vermediği ve turizm amacıyla ülkeye giriş yasağı getirdiği de biliniyor.

Dondurulan Rus varlıklarını Ukrayna'nın savunması için kullanılacak

 

Yellen'dan Avrupa bankalarına Rusya çağrısı

 

Rusya'da bir ayda 101 banka şubesi kapandı

 

AB’den Rusya bağlantılı 4 medya kuruluşuna yaptırım

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)