BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'Putin, şartlar sağlanırsa ateşkese hazır'----

'Putin, şartlar sağlanırsa ateşkese hazır'

'Putin, şartlar sağlanırsa ateşkese hazır'
24 Mayıs 2024 - 13:41 www.finansgundem.com

Kremlin'deki görüşmeler hakkında bilgi sahibi olan üst düzey bir kaynak, Putin'in mevcut cephe hatlarının tanınması durumunda savaşı durdurmaya hazır olduğunu belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Ukrayna'daki savaşı mevcut cephe hatlarını tanıyan müzakere edilmiş bir ateşkesle durdurmaya hazır olduğu öne sürüldü.

Konuya yakın kaynaklar Putin'in bu önerisine Kiev ve Batı'nın karşılık vermemesi halinde Rusya'nın savaşmaya devam etmeye hazır olduğunu ifade ettiler.

Putin'in yakın çevresindeki görüşmelere yakın kaynaklardan üçünün verdiği bilgiye göre Putin, Batılı devletlerin müzakereleri engellemeye yönelik girişimlerine ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski'nin müzakereleri reddetme kararına yönelik hayal kırıklığını danışmanlarına iletti.

"Savaşı dondurmak için ateşkese hazır"

Putin'le birlikte çalışmış ve Kremlin'deki üst düzey görüşmeler hakkında bilgi sahibi olan üst düzey bir Rus kaynak, "Putin gerektiği kadar savaşabilir ama savaşı dondurmak için ateşkese de hazır" dedi.

Putin'in sözcüsü Dmitry Peskov, Kremlin şefinin Rusya'nın hedeflerine ulaşmak için diyaloğa açık olduğunu defalarca açıkladığını ve ülkenin "ebedi savaş" istemediğini söylediğini belirtti.

İktisatçı Andrei Belousov'un geçen hafta Rusya Savunma Bakanı olarak atanması, bazı Batılı askeri ve siyasi analistlerce uzun süredir devam eden savaşı kazanmak için Rus ekonomisinin sürekli savaşa hazır hâle getirilmesine yönelik bir adım olarak yorumlandı.

Fakat kaynaklar, mart ayında yeniden devlet başkanı olarak seçilen Putin'in Rusya'nın mevcut ivmesini savaşı sonlandırmak için kullanmayı tercih edeceğini belirttiler.

Putin, yeni bir seferberlik istemiyor

Üç kaynak, Putin'in savaş alanındaki büyük çaplı bir ilerlemenin ülke çapında yeni bir seferberlik gerektireceğini düşündüğünü ve bunu istemediğini söylerken, Putin'i tanıyan bir kaynak ise Eylül 2022'deki ilk seferberlikten sonra Putin'in popülaritesinin azaldığını dile getirdi.

Kaynakların hepsi, Rusya'nın NATO topraklarında gözünün olmadığını Putin'in danışmanlarına söylediğini belirtirken, Putin'in Ukrayna'daki muhtemel bir ateşkeste hâlihazırda kazanılmış topraklardan vazgeçmesinin söz konusu olmadığını vurguladı.

Ukrayna, Rus savaş uçağını düşürdü

 

Ukrayna'dan Kırım'a füze saldırısı: 2 can kaybı!

 

Rusya'da yolsuzluk krizi: Genelkurmay başkan yardımcısı gözaltında

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)