BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulis4,2 milyon dolarlık maaşa, 'uzaktan çalışma' şartı----

4,2 milyon dolarlık maaşa, 'uzaktan çalışma' şartı

4,2 milyon dolarlık maaşa, 'uzaktan çalışma' şartı
23 Mayıs 2024 - 18:20 www.finansgundem.com

Uzaktan çalışma modeli, özellikle bankacılık sektöründe her geçen gün geri plana itiliyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

JPMorgan ve Goldman Sachs, çalışanların haftanın 5 günü ofise geri dönmesini istese de, bir bankanın CEO’su, 4,2 milyon dolarlık işini yalnızca evden çalışabilmesi koşuluyla kabul ettiğini söylüyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, finans sektörü, hibrit çalışmanın büyük bir hayranı olarak kabul edilmiyor. Ancak bir banka CEO'su, piramidin en üstünde yer alan işini ve 4,2 milyon dolarlık maaşı kabul etmek için, haftanın birkaç günü evden çalışma şartını öne sürdüğünü söylüyor.

4,2 milyon dolar maaş

Fortune’dan Eleanor Pringle’ın haberine göre, Mike Regnier, 19.000 çalışanıyla ülkenin en büyük beşinci bankası olan Santander UK'nin CEO’su. Uzaktan çalışmak isteyen çalışanların kendilerine çalışacak başka bir yer bulması gerektiğini söyleyen JPMorgan'dan Jamie Dimon ve personelini haftanın beş günü ofise çağıran Goldman Sachs CEO’su David Solomon'un aksine Regnier, personelinin haftada sadece iki kez ofise gelmesine izin veriyor.

Regnier, bu esnekliğin 2022'de bu görevi üstlenmesi için bir ön koşul olduğunu ve bunun, ailesini Harrogate, Yorkshire'daki evinde tutmasına ve Londra'nın merkezine ve çevre bölgelere seyahat etmesine izin verdiğini ifade ediyor.

The Guardian'a konuşan İspanya merkezli bankanın patronu, her gün ofise gitmesi gerekseydi bu görevi üstlenmeyeceğinin altını çiziyor. 2023'te organizasyonu yönetmesi için 3,3 milyon euro, yani 4,2 milyon dolar alan Reigner, yönetimi devraldıktan iki yıl sonra hâlâ haftada bir veya iki gün evden çalışıyor.

Regnier, işletmenin 14 milyon müşterisine hizmet vermek üzere hafta içi her gün orada bulunmanın kendisi veya personeli için ‘hayati’ olmadığına inanıyor. Regnier, “Kovid olmasaydı, bu işi kabul etmezdim. Londra’da haftanın beş günü evimden uzakta olmak istemezdim. Bu ne ailem ne de benim için iyi olurdu” şeklinde konuşuyor.

İki çocuk babası olan Regnier, ailesiyle birlikte olmanın önemini büyürken yaşadığı deneyimlerden öğrendiğini söylüyor. Regnier, petrol ekonomisti olan babasının iş için Surrey'den Londra'ya gidip geldiğini ve bu yolculuğun yaklaşık bir saat yirmi dakika sürdüğünü ifade ediyor. 52 yaşındaki bankacı patron, “O muhteşem bir babaydı. Son derece çalışkan ve bunun hayattaki en önemli şey olduğunu hisseden insanlardan biriydi. Babamı pek göremezdim, muhtemelen onu çocuklarımın beni gördüğü kadar görmüyordum” şeklinde konuşuyor.

Bankacılık kültürü

Büyük bankalardaki, özellikle de Wall Street'teki işin doğası, sektördeki genç çalışanların ölümünün ardından son haftalarda inceleme altına alınmış durumda. Geçen hafta Bank of America'nın Londra ofisinde algoritmik trader olan Adnan Deumic, bir sektör etkinliğinde futbol oynarken bir kalp krizi nedeniyle bayıldı. Konuyla ilgili bilgi sahibi bir kişiye göre, Deumic, CPR de dahil olmak üzere tıbbi tedaviye yanıt vermedi. Aslen İsveçli olan Deumic, geçen yıl yaz analist programına katıldıktan sonra 2022 yılında bankanın küresel piyasalar ekibine katıldı.

Birkaç hafta önce, geçen yaz Bank of America'ya yatırım bankacısı olarak dahil olan eski bir ABD Ordusu Özel Harekat Kuvvetleri askeri olan 35 yaşındaki Leo Lukenas, ‘akut koroner arter trombüsü’nden veya kalpte oluşan kan pıhtısından hayatını kaybetti. New York’taki  Baş Tıbbi Muayene Ofisi, asistanın iş yükü ile ölümü arasında bir bağlantı kurmadı ancak haber, sektörü, çalışma uygulamaları üzerinde düşünmeye teşvik etti.

Kariyeri finans ve danışmanlığı da kapsayan Regnier ise bankacılık sektöründe iyi kültürün önemini öğrendiğini söylüyor. Ailesini, arkadaşlarını ve egzersizi iş hayatının dengeleyici unsurları olarak gördüğünü söyleyen Regnier ve onun hibrit çalışma politikası, bankacılık sektöründe kültürün yönünü değiştirmeye aday görünüyor.

Uzaktan çalışma inovasyonu öldürüyor mu?

 

Uzaktan çalışma gençler için tuzak mı?

 

Uzaktan çalışma ilerlemeyi yavaşlatsa da stresi azaltıyor

 

Uzaktan çalışanlar güçleniyor, şirketler onlarla savaşamıyor

 

Salesforce CEO’su: Uzaktan çalışma yüzünden başarılı çalışanlarımı kaybedemem

 

Ken Griffin: Uzaktan çalışma çalışanları kovmayı kolaylaştırıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)