BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisUzaktan çalışma gençler için tuzak mı?----

Uzaktan çalışma gençler için tuzak mı?

Uzaktan çalışma gençler için tuzak mı?
27 Şubat 2024 - 18:21 www.finansgundem.com

İş dünyası uzaktan çalışma yöntemlerini benimsedikçe birçok genç profesyonel iş dünyasına ilk adımı evden çalışarak atıyor. Ancak uzmanlar iş ağı oluşturma gibi kritik konularda gençlerin eksik kalabileceğinden endişe ediyor


FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Pandemi dönemindeki uzaktan çalışma uygulamalarının ardından birçok genç ofise gitmeden işgücüne katılır hale geldi. Evden çalışma birçok çalışan tarafından memnuniyetle karşılanan bir esneklik sağlasa da araştırmacılar bunun kariyerlerine yeni başlayanlara zarar verip vermeyeceği konusunda şüpheliler.

The Hill’in haberine göre iş dünyası uzmanları kariyerine yeni başlayanların uzaktan çalışarak ihtiyaç duydukları iş ağını kurmakta zorlanabileceklerini belirtiyor.

İstihdam şirketi Adecco'nun Kıdemli Başkan Yardımcısı Amy Glaser, genç çalışanların, özellikle de Z kuşağının, internetle "büyüdükleri" için işyerinden uzaktan çalışma konusunda için benzersiz bir donanıma sahip olduklarını söyledi. Glaser, "Teknoloji deneyimleri sayesinde birçoğu, diğer nesillerin uzaktan çalışırken karşılaşabileceği sorunları kendi başına tespit etme ve çözme yeteneğine sahip" dedi.

İstihdam uzmanı birçok Z kuşağı üyesinin tam zamanlı evden çalıştığı bir meslekteki veya stajdaki ilk iş deneyimlerini başarılı geçirdiğini sözlerine ekledi. Ancak Glaser, yüz yüze çalışmanın genellikle giriş seviyesindeki çalışanların deneyimli çalışanlardan öğrenmesine yardımcı olduğunu ve uzaktan çalışanların şirket kültürünü benimseme konusunda daha yavaş kaldığını da belirtiyor.

Glaser, “İşverenler, çalışanlarının yeni beceriler öğrenmelerine ve şirket kültürüne uyum sağlamalarına yardımcı olan mentorluk programları ve işe alım süreçleri aracılığıyla giriş seviyesindeki yetenekleri destekleyebilir” dedi.

Mentorluk, Z kuşağı çalışanlarının aç olduğu bir konu. Adobe'un 2023 yılında yaptığı bir anket, Z kuşağı çalışanlarının yüzde 83'ü bir işyeri danışmanının kariyerleri için çok önemli olduğunu düşündüğünü söylüyor. Ancak katılımcıların yalnızca yarısının böyle bir akıl hocasına sahip olduğunu belirtiyor.

Johns Hopkins Carey İşletme Okulu’nda uygulama profesörü olarak göre yapan Richard Smith'e göre, kariyerinin başındaki çalışanlar, yaratıcılık, öğrenme ve nihayetinde kariyer gelişimine yardımcı olacak patronlar veya iş arkadaşlarıyla bağlantı kurma konusunda zorlanabilirler.

Alliance Virtual Offices tarafından 2023 yılında yapılan bir araştırma, uzaktan çalışanların ikramiye alma olasılığının yüzde 38 daha az olduğunu, ancak yüz yüze çalışanların uzaktan çalışan meslektaşlarına göre mesaiye kalma olasılığının neredeyse iki kat daha fazla olduğunu ortaya koydu.

Connecticut College'daki Hale Kariyer Geliştirme Merkezi'nin yönetici direktörü Persephone Hall, genel olarak uzaktan çalışmanın destekçisi olsa da genç Amerikalıların müşterilerle veya iş arkadaşlarıyla yakın ilişkide olmasına dayalı sektörlerde işgücüne uzaktan girmenin endişe verici olduğunu söyledi.

Hall, "Sanal ortamda ilişkiler kurmak biraz farklı. Genç profesyonellerin bunu etkili bir şekilde yapacak profesyonel anlayışa sahip olup olmadığına emin değilim" diyor.

Kariyer uzmanı uzaktan çalışmanın kariyerinin başındaki profesyoneller için ne kadar etkili olduğuna "şaşırdığını" da sözlerine ekledi.

Hall birlikte çalıştığı üniversite öğrencilerinin çoğunun, staj veya ilk işlerine kullandıkları uzaktan çalışma yöntemlerinden memnun olduğunu belirtiyor. Söz konusu durum aynı zamanda öğrencilerin yüz yüze görüşmek yerine e-posta yoluyla soru sormalarını ve bu yolla öğrenmelerini kolaylaştırmış.

Kariyer uzmanı uzaktan çalışmayla ilgili yorumunda "Bana kalırsa birçok kişiye, kendileri için işe yarayan hızda ilerleyebilecekleri konusunda bir rahatlık duygusu verdi. Öğrenciler veya bu genç profesyoneller işlerini çözebildikleri ve ihtiyaç duydukları sorulara nasıl cevap alacaklarını anladıkları sürece iyi bir iş çıkarıyorlar" dedi.

Sonuç olarak kariyerine yeni başlayanların uzaktan çalışmanın etkileri çalışanın bireysel yeteneklerine ve işyerine göre değişkenlik gösteriyor. Diğer bir deyişle bu konuda işyeri ve çalışanlar gerekli niteliklere sahipse uzaktan çalışma yöntemi iş hayatına yeni başlayanların kariyerinde olumlu bir etki de yaratabilir.

Değerinizi nasıl artırırsınız?

 

Sessiz istifa çalışma saatlerini düşürdü

 

İş hayatında kaçınmanız gereken 3 davranış

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)