BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya: Konser salonuna saldırı DEAŞ'ın işi----

Rusya: Konser salonuna saldırı DEAŞ'ın işi

Rusya: Konser salonuna saldırı DEAŞ'ın işi
24 Mayıs 2024 - 14:22 www.finansgundem.com

Rusya, Moskova'da 140 kişinin öldüğü saldırının arkasında DEAŞ olduğunu açıkladı


Rusya, Moskova'daki ölümcül konser salonu saldırısının arkasında DEAŞ'ın olduğunu açıkladı. FSB ayrıca Ukrayna askeri istihbaratının saldırıya doğrudan karıştığını savundu.

Rusya, mart ayında Moskova'da bir konser salonuna düzenlenen ve 140'tan fazla kişinin ölümüne neden olan saldırıyı DEAŞ'ın koordine ettiğini açıkladı.

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) Direktörü Aleksandr Bortnikov, "Hazırlıklar, finansman, saldırı ve teröristlerin geri çekilmesi, Afganistan ve Pakistan'da faaliyet gösteren DEAŞ kolu olan Horasan Vilayeti üyeleri tarafından internet üzerinden koordine edildi" dedi.

Moskova, 22 Mart'taki ülkenin son yirmi yıldaki en ölümcül terör saldırısıyla ilgili Ukrayna ve Batı'yı sorumlu tutuyordu. DEAŞ, saldırının sorumluluğunu birçok kez üstlenmişti.

Saldırının Ukrayna bağlantısının olduğunu savunan Bortnikov, "Saldırıyı tamamladıktan sonra teröristlerin Ukrayna sınırına doğru hareket etmeleri için açık talimatlar aldıklarını ve diğer taraftan kendileri için bir 'pencere' hazırlandığını" kaydetti.

Bortnikov, "Soruşturma devam ediyor, ancak Ukrayna askeri istihbaratının saldırıya doğrudan karıştığı kesin olarak söylenebilir" dedi.

Kamuflaj giymiş silahlı kişiler Moskova'nın dış mahallelerindeki Crocus Belediye Binası'nı basarak binayı ateşe verdi.

Afganistan'ın kuzey sınırındaki eski Sovyet cumhuriyeti olan Tacikistan'dan gelen dört saldırgan da dahil olmak üzere bir düzineden fazla şüpheli tutuklandı.

ABD, Rusya'yı uyarmıştı

Amerika Birleşik Devletleri, mart ayı başında Rusya'yı aşırılık yanlılarının Moskova'da bir konser salonuna saldırı planladıkları konusunda özel olarak uyardığını söyledi.

ABD istihbarat yetkilileri katliamdan sonra Amerikan medya kuruluşlarına yaptıkları açıklamalarda Moskova'ya DEAŞ'ın özellikle Crocus Belediye Binası'na saldırmayı planladığını söylediklerini kaydetti.

Bu uyarıları reddeden Rusya'da Devlet Başkanı Vladimir Putin, saldırıdan sadece üç gün önce Washington'u "şantaj" yapmakla ve Rusları "korkutmaya" çalışmakla suçladı. (Euronews)

FBI'dan 'konser saldırısı' endişesi

 

Rusya'da bombalı terör saldırısı girişimi

 

Rusya: Saldırının arkasında ABD, İngiltere ve Ukrayna var

 

Rusya’da ulusal yas

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)