BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatSağlık sigortacıları korona virüs fırtınasını atlatabilir----

Sağlık sigortacıları korona virüs fırtınasını atlatabilir

Sağlık sigortacıları korona virüs fırtınasını atlatabilir
11 Aralık 2020 - 16:16 www.finansgundem.com

UnitedHealth gibi sigorta şirketleri, birçok zorluğun üstesinden başarıyla geldi ve yatırımcılar bu başarının devam edeceğini düşünüyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

2020 yılında korona virüs krizi sağlık sigortası hisselerini düşürmeyi başaramadı. Bu nedenle hissedarların gelecek yıl için beklentileri oldukça olumlu. Birçok hoş olmayan sürprizle dolu geçen bir yılda, sigorta şirketleri iyi performans göstermeyi başardı. Korona virüs pandemisi bahar aylarında pahalı sigorta taleplerinin durdurulmasıyla büyük bir kısa vadeli kar patlamasına neden oldu.

Bu kar patlaması muhtemelen gelecek yıl, hastalar gecikmeli hizmet ödemelerini almaya başladıklarında tersine dönecek. Ancak gelirler üzerindeki etkisinin yine de yönetilebilir olması bekleniyor. ABD’nin en büyük halka açık sigorta şirketi UnitedHealth Group, pandemiyle ilgili maliyetler nedeniyle hisse başı kazançlarda 1,80 dolarlık düşüş beklediklerini açıkladı. Bu tahmin, prosedürlerdeki artış ve devam eden korona virüs testleri ve tedavilerinin maliyetleri gibi faktörleri doğrudan dikkate alıyor. Aynı zamanda, yüksek işsizliği ve diğer ekonomik baskıları da göz önünde bulunduruyor.

Ancak Medicare Advantage gibi şirketlerin pazarda üyelik sayısını güçlü bir şekilde arttırmasıyla birlikte, sigorta şirketi 2021 yılında hisse başına 16,90 ila 17,40 dolar kazanmayı bekliyor. Bu büyüme hızı, korona virüsle ilgili bazı engellerin yaşanma ihtimalinin düşük olması da göz önünde bulundurulduğunda, oldukça abartısız. UnitedHealth’in bugüne kadar aşabileceği, mütevazı hedefler verme konusunda bir şöhreti var.

Korona virüsle ilgili diğer riskler fazla soruna neden olmadan ortadan kayboldu. Wall Street Journal’ın haberine göre, 2010 yılında yürürlüğe giren Obama’nın sağlık reformu, sektörün hukuki çerçevesi için oldukça faydalı olmuştu ve geçerliliğini koruma ihtimalinin yüksek olduğu düşünülüyor. ABD Yüksek Mahkemesi geçtiğimiz ay bu yasaya karşı yeni bir itiraz ortaya çıkarmış olsa da, yargıçların büyük çoğunluğu yasanın tamamen iptali konusunda olumsuz yönde görüş bildirdi.

Bu esnada, ABD Senatosu’nda parti dağılımının nasıl olacağı halen belirsiz. Ancak sağlık sektörü yatırımcılarının korktuğu, demokrat çoğunluğu gerçekleşmedi. Dolayısıyla, devam eden pandeminin yarattığı sorunlara çözüm aranırken, yakın zamanda kapsamlı bir reform beklenmiyor. 

Forbes Tate’in ortaklarından Barrett Thornhill, “sağlık sektörleri ve hükümet, korona virüs krizi nedeniyle barış imzaladı” dedi.

Amazon’un uzun zamandır beklenen online eczane hamlesi, geçtiğimiz ay gerçekleşti ve uzun vadede eczaneler için bir tehdit oluşturdu. Ancak reçeteli ilaçların satış yönteminin tamamen değişmesi ve eczanelerin ve bağlı bulundukları sigorta şirketlerinin karlılığını düşürmesi çok mümkün görünmüyor.

Hızlı bir boğa piyasasında adet olduğu üzere, yatırımcılar sigorta şirketleriyle ilgili yüksek beklentiler içinde. UnitedHealth, gelecek yılki bilanço tahminlerinin 20 kat üzerinde işlem görüyor. UnitedHealth bu yıl %16’lık bir ralli yaşadı ve gelecek yıl daha sağlıklı sonuçlar vermesi şaşkınlık yaratmayacak.

Çalışanlar artık ofise dönmek istemiyor

 

Küresel negatif getirili borçlar 18 trilyon doları aştı

 

Sigorta sektöründe yılın en büyük satışı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)