BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatSigorta sektöründe yılın en büyük satışı----

Sigorta sektöründe yılın en büyük satışı

Sigorta sektöründe yılın en büyük satışı
11 Aralık 2020 - 13:43 www.finansgundem.com

MetLife otomobil ve emlak sigortası birimlerini Zurich ve Farmers Exchanges’a satacak. Anlaşma dahilinde, Farmers Exchanges, MetLife’ın ABD grup avantajları platformunda kendi ürünlerine yer verecek.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

MetLife, otomobil ve hayat sigortası birimi Metropolitan Property and Casualty Insurance’ı, Zurich Insurance Group’un yan kuruluşu olan Farmers Group (FGI) ve Farmers Exchanges’a tamamı nakit ödenecek, 3,94 milyar dolarlık bir anlaşmayla satma kararı aldı.

Farmers Group vekil olarak, Farmers Exchanges’a bazı dava ve talep hakları hizmetleriyle ve diğer yan hizmetlerle ilgili destek sağlıyor ve karşılığında ücret alıyor. Zurich Insurance’ın Farmers Exchanges’da herhangi bir hissesi yok. 

İsviçreli sigorta grubu, Farmers Group aracılığıyla 2,43 milyar dolarlık katkı sağlayacağını söylerken, Farmers Exchanges, anlaşma için 1,51 milyar dolar ödeyecek.

MetLife Başkanı ve CEO’su Michel Khalaf, “MetLife’ı ABD’de üyelik sayısına göre, göz sağlığı şirketi haline getirecek olan Versant Health’in tarafımızca satın alındığının açıklanmasının ardından, bu anlaşma Gelecek Ufuk stratejimizin uygulanmasında atılmış bir başka cesur adım olacak” dedi. Açıklamasının devamında, “anlaşma, temel güçlerimize odaklanmamızı, şirketin operasyonel olarak sadeleşmesini ve kritik önem taşıyan çalışan hakları alanındaki hizmetlerimizi farklılaştıracak” ifadesini kullandı.

NS Insurance’ın haberine göre, anlaşma dahilinde, MetLife ve Farmers Exchanges, 10 yıllık stratejik bir partnerliğe adım atmış olacak. Bu işbirliği içinde, Farmers Exchanges, kendi kişisel ürünler çizgisini, MetLife’ın ABD grup avantajları platformunda sağlayacak. MetLife’ın platformunun 3,800 çalışana ve neredeyse 37 milyon potansiyel müşteriye ulaşması bekleniyor.

Farmers Exchanges aynı zamanda, MetLife’ın 7,700 bağımsız acenteden oluşan ağına erişim sağlayacak ve MetLife’ın var olan emlak ve kaza sigortası müşterilerinin sorumluluğunu üstlenecek. Anlaşma konusu olan birimde, net değeri 3,6 milyar dolar olan, 2,4 milyon poliçe bulunuyor.

Zurich Group CEO’su Mario Greco, “bu satın alım, Farmers Exchanges’ın büyüme potansiyelini önemli bir şekilde yükseltiyor ve Zurich’in karlılığını daha da arttıracak” dedi. Açıklamasının devamında, “ticari sigortalarda devam eden artışla birlikte bu anlaşma 2022 hedeflerimize ulaşma kabiliyetimizi güçlendirecek” ifadesini kullandı.

Yetkili kurumların onayını bekleyen bu anlaşmanın 2021’in ikinci çeyreğinde tamamlanması bekleniyor. Anlaşma sürecinde, MetLife’ın finansal danışmanı olarak Rothschild ve hukuki danışmanı olarak Debevoise & Plimpton yer aldı.

Sigorta şirketi 100 milyonluk Bitcoin aldı

 

Fitch: Türk bankaları için zorlu bir çalışma ortamı bekleniyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)