BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇalışanlar artık ofise dönmek istemiyor----

Çalışanlar artık ofise dönmek istemiyor

Çalışanlar artık ofise dönmek istemiyor
11 Aralık 2020 - 14:49 www.finansgundem.com

Yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre, uzaktan çalışma verimliliği %2,4 oranında arttırıyor. Birçok çalışan evden çalışmaya devam etmek istiyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İşverenler korona virüs aşılarının ofise dönüşü mümkün kılmasını beklerken, yeni araştırma sonuçları çalışanların ofise dönmesini sağlamanın çok da kolay olmayacağını gösteriyor. Pew Research Center’ın çarşamba günü yayınladığı araştırma sonuçlarına göre, evden çalışan ABD’lilerin yarısından fazlası, pandemi sonrasında da uzaktan çalışma modelini sürdürmek istediklerini söyledi.

Ankete katılanların üçte biri en azından bazı zamanlarda, uzaktan çalışma seçeneğini kullanmak istediklerini dile getirdi. Katılımcıların yalnızca %11’i asla evden çalışmak istemediğini ya da nadiren evden çalışabileceğini söyledi. Pew Rearch’ün Ekim ayında gerçekleştirdiği anket çalışanına neredeyse 6,000 kişi katıldı.

Birçok ABD’linin başka seçeneği yok. Bloomberg’in haberine göre, üniversite mezunu ya da daha üst bir eğitime sahip olan çalışanların neredeyse üçte ikisi, işlerinin uzaktan da yapılabildiğini söylerken, bu eğitim seviyesine sahip olmayanların yalnızca %23’ü uzaktan çalışma imkanına sahip olabiliyor. Bu seçeneğe sahip olanların çoğunluğu, özellikle de 50 yaşın üzerindekiler, projeleri zamanında tamamlamanın ve motivasyonlarını korumanın kolay olduğunu söyledi.

Yakın zamanda University of Chicago’da yapılan bir anket çalışması da benzer sonuçlar verdi. Çalışanlar evden çalışma uygulamasını, maaşlarının %8’i karşılığında tercih edebilecekleri bir avantaj olarak değerlendirdi. Çalışmanın sonucuna göre, pandeminin ardından uzaktan çalışma verimliliği %2,4 oranında arttırabilir. 15,000 ABD’liyle yapılan anket uzaktan çalışma deneyiminin “şirketlerin ve çalışanların çoğunluğu için beklenenden daha olumlu sonuç verdiğini” gösterdi.

Yakınlık korkusu

Esnekliğin artması, genellikle evden çalışmanın tercih edilmesinin nedenlerinden biri olarak öne çıkıyor. Ancak Pew’ün anketinde, hastalanma korkusu da dikkat çekici bir seviyedeydi. 

Benzer bir şekilde, University of Chicago’nun araştırması da, katılımcıların %70’inin, korona virüs aşısı yaygınlaşsa bile bazı pandemi öncesi aktivitelerine dönme konusunda isteksiz olduğunu belirtti. Bu aktiviteler arasında özellikle metro ve kalabalık asansörlerin kullanımı ya da kapalı mekan restoranlarda yemek yemek dikkat çekiyor.

University of Chicago’nun araştırmasında, “bu kalıcı yakınlık korkusu, iş yerlerinde sosyal mesafe konusunda bazı talepler yaratacak ve evden çalışma konusundaki ısrarları arttıracak” dendi. Aynı zamanda, Pew anketine katılan çalışanların neredeyse üçte biri, ofise dönme konusunda “oldukça rahatsız” hissedeceklerini söyledi ve %58’i korona virüse maruz kalma konusunda endişe duyduğunu belirtti. Kadınlar, hastalık konusunda erkeklerden daha endişeliyken, siyahi ve Hispanik çalışanların, beyaz çalışanlardan daha fazla korku duyduğu ortaya çıktı.

ABD Hastalık Koruma ve Önleme Merkezi’ne göre, siyahi ve Hispanikler için korona virüse yakalanma ihtimali %2,8 daha fazla. Bunun nedenlerinden bazıları bu çalışanların, perakende gibi sahada bulunmayı gerektiren işlerde çalışıyor olması ve genellikle sağlık hizmetlerine daha az erişim sağlayabilmeleri. Uzaktan çalışma şansını yakalayanlar için de her şey güllük gülistanlık olmadı.

Özellikle çocuk sahibi olan, 50 yaş altı çalışanlar, motivasyonlarını koruma ve işlerine devam etme konusunda daha az başarı gösterdi. Ve neredeyse Pew anketine katılan çalışanların dörtte biri işlerinden daha az memnuniyet duyduğunu ifade etti.

 Çalışanların üçte biri, çalışma arkadaşlarına daha az bağlı hissederken, beşte biri iş güvenliğinin azaldığını ve ilerleme fırsatlarının ortadan kalktığını söyledi.

Kovid-19 mutasyonları ülkeler arasında nasıl farklılıklar gösteriyor?

 

Küresel negatif getirili borçlar 18 trilyon doları aştı

 

Sigorta sektöründe yılın en büyük satışı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)