BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKüresel negatif getirili borçlar 18 trilyon doları aştı----

Küresel negatif getirili borçlar 18 trilyon doları aştı

Küresel negatif getirili borçlar 18 trilyon doları aştı
11 Aralık 2020 - 14:26 www.finansgundem.com

Korona virüs süreciyle birlikte şirketlerden ve hükümetlerden gelen tahvil ihraçları küresel negatif getirili borç stokunun tarihte ilk defa 18 trilyon doları aşmasına neden oldu

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel negatif getirili borç stoku yeni rekor seviyesine ulaştı. Borç stoklarındaki rekor derecedeki şişkinlik güvenli limanlara olan talebin riskli varlıklara olan talep kadar yoğun olduğunu gösteriyor.

Bloomberg Barclays Küresel Negatif Verimli Borç Endeksi’nin piyasa değeri perşembe günü 18,04 trilyon dolara yükseldi. Söz konusu rakam şu ana kadar kaydedilen en yüksek seviyeyi belirtiyor.

Yaklaşık 1 trilyon dolarlık tahvilin getirileri bu hafta negatife döndü. Bu durum dünyanın yatırım sınıfı borcunun %27'sinin sıfırın altında olduğu anlamına geliyor. Korona virüsün etkileriyle boğuşan şirketlerin ve hükümetlerin ihraç ettiği tahviller nedeniyle tahvil verimleri geçen yılın en üst seviyesine göre %30 azaldı.

Gelecek yıl için küresel ekonomik iyileşmeye yönelik iyimserlikle birlikte şirket tahvilleri ve hisseler gibi riskli varlıklara olan yönelime rağmen merkez bankalarından gelen parasal desteğin devam etmesi ve korona virüsün acımasız yükselişinin devam ediyor olması yatırımcıların devlet tahvillerine yönelmesine neden oldu.

Tahvil piyasası boğaları Avrupa Merkez Bankası’nın ekonomik toparlanmayı desteklemek amacıyla varlık satın alma programını 500 milyar euro arttırmasının ardından perşembe günü yükseliş kaydettiler. Bu arada hem Avustralya tahvilleri hem de İspanya 10 yıllık borç tahvilleri ilk kez sıfırın altında verim sağladı.

Bankacılar ECB’den yeni bir destek paketi bekliyor

 

Banka hisselerinde sert düşüş olabilir

 

Anlaşmasız Brexit halinde İngiltere finansı küçülecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)