BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkRevolut İngiltere’ye yeni CEO----

Revolut İngiltere’ye yeni CEO

Revolut İngiltere’ye yeni CEO
03 Kasım 2023 - 17:35 www.finansgundem.com

Yerel pazarında iki yıldır bankacılık lisansı bekleyen fintek devi Revolut, İngiltere birimine CEO olarak Francesca Carlesi’yi getirdi. Bankacılık geçmişi olan Carlesi daha önce fintek kredi firması Molo’nun kuruculuğunu da yapmıştı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere’nin en değerli fintek şirketlerinden biri olan Revolut kendi iç pazarında bankacılık lisansı beklemeyi sürdürüyor. Fintek firması İngiltere’deki birimine liderlik etmesi için yeni bir CEO atadı.

Financial Times’ın haberine göre Revolut, daha önce dijital mortgage kredisi veren bir fintek girişimi olan Molo’nun Kurucu CEO’su Francesca Carlesi’yi Revolut İngiltere’ye liderlik etmek üzere atadı. Carlesi aralık ayında yeni CEO’luk görevine başlayacak.

2017 yılında dijital kredi kuruluşu Molo’yu kuran Carlesi, kariyerinde daha önce Deutsche Bank ve Barclays’in yanı sıra McKinsey ve Brigepoint Capital gibi önemli finans firmalarında da görev aldı. Selefi James Radford, Revolut’ta üç yıl geçirdikten sonra mart ayında fintek devinden ayrıldı ve sanal ağ operatörü Lycamobile'da finansal hizmetler birimine liderlik etmeye başladı.

Carlesi yeni görevine ilişkin açıklamasında, “Revolut dijital bankacılığın geleceğidir. Çok fazla büyüme fırsatı var ve İngiltere birimine öncülük etmek beni daha fazla heyecanlandıramazdı. Planladığımız büyük şeyler var” ifadelerine yer verdi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Carlesi’nin ataması şirket için oldukça çalkantılı bir zamanda gerçekleşti. Eylül ayı itibariyle iki yıl üst üste yıllık bilanço paylaşımını erteleyen şirket iki yıldır İngiltere’deki bankacılık lisansının onaylanmasını bekliyor. Fintek devinin denetçisi olan mali denetim firması BDO bu yılın başlarında Revolut’un 2021’deki gecikmiş hesaplarındaki gelirlerin “önemli ölçüde yanlış beyan edilme” riski altında olabileceği konusunda uyardı.

Revolut İngiltere’nin Yönetim Kurulu Başkanı Richard Holmes, “Kendi fintek firmasının kurucusu ve bankacılık sektöründe uzun yıllar geçirmiş birisi olan Francesca bankacılıkla ilgili sorunlara meydan okumak için ne gerektiğini biliyor ve önümüzdeki aylarda burada başarılarını kutlamayı dört gözle bekliyorum” dedi.

Carlesi’nin ataması hızla büyüyen fintek şirketinde bir dizi üst düzey yetkilinin istifasını takip etti. Revolut Finans Direktörü Mikko Salovaara bu yılın başında ‘kişisel nedenlerle’ şirketten ayrıldığını açıkladı. Salovaara birkaç ay sonra Estonyalı araç paylaşım platformu Bolt’a katıldığını duyurdu.

Eski bir milletvekili olan ve İngiltere Hazinesi’nde de görev alan Kitty Ussher fintek şirketinin yönetim kurulundan istifa ederek Barclays’te bir genel müdürlük pozisyonuna geçti.

Ussher LinkedIn üzerinden yaptığı açıklamada, “Açıkçası yeni rolüm nedeniyle Revolut’un İngiltere birimindeki icracı olmayan direktörlük rolümden istifa etmem gerektiği anlamına geliyor. Son dört yıldan fazla bir süredir bu hızla yükselen gemide olmayı seviyordum ve organizasyonun çok heyecan verici bir geleceği olduğundan şüpheniz olmasın” ifadelerine yer verdi.

Revolut, Ussher'in ayrılışını doğruladı ve şirkete katkılarından dolayı teşekkür etti.

Revolut ilk olarak Ocak 2021'de İngiltere’de bankacılık lisansı için başvurdu ve o yılın aralık ayında Litvanya Bankası'ndan Avrupa bankacılık lisansı aldı. Kendi iç pazarında bir lisans almak, İngiltere’de yaklaşık 8 milyon müşterisine yeni hizmetler sunmasına ve diğer pazarlarda kendisine yardımcı sağlayacak güçlü bir düzenleyici kurum onayı almasına olanak tanıyacak.

Fintek devi lisans beklerken kan kaybediyor

 

UBS’in efsane başkanı fintek firmasında

 

Fintek devi Starling’te kurucu CEO istifa ediyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)