BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisUBS’in efsane başkanı fintek firmasında----

UBS’in efsane başkanı fintek firmasında

UBS’in efsane başkanı fintek firmasında
27 Eylül 2023 - 16:45 www.finansgundem.com

10 yıl boyunca UBS’in yönetim kurulu başkanlığını yapan ünlü finans yöneticisi Axel Weber fintek firması Raisin’in başına geçmeye hazırlanıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İsviçre bankası UBS’in ve Almanya’nın merkez bankası Bundesbank’ın eski başkanı olan Axel Weber aralık ayı itibariyle fintek sağlayıcısı Raisin firmasının danışma kuruluna katılıyor.

Financial News’in haberine göre, Weber geçen yıl UBS’teki görevinden ayrıldıktan sonra yeniden finans dünyasına girmeye hazırlanıyor. Geçen yıl, henüz UBS rakibi Credit Suisse’i satın almadan önce görevinden ayrılmış ve yerine eski Morgan Stanley yöneticisi Colm Kelleher getirilmişti.

Weber İsviçre bankasında on yıl geçirdikten sonra Avrupa’daki tasarruf hesaplarını ve diğer finansal ürünleri karşılaştıran fintek firması Raisin’e başkanlık etmeye hazırlanıyor. FN haberine göre Raisin firması da atamayı doğruları.

Almanya, İngiltere, ABD ve diğer beş Avrupa ülkesinde faaliyet gösteren Raisin eski Gürcistan başbakanı Lado Gurgenidze gibi bazı tanınmış tohum yatırımcılarına da sahip. Firma bu yıl içlerinde Goldman Sachs’ın da olduğu birçok yatırımcıdan 60 milyon euroluk yatırım topladı.

2013 yılında piyasaya sürülen Raisin’in yaklaşık 50 milyar euroluk mevduatı ve 1,3 milyon müşterisi bulunuyor.

Weber UBS’teki görevinin sona ermesinin ardından danışmanlık şirketi Boston Consulting Group’ta da danışmanlık pozisyonunda görev yapıyor.

Raisin CEO’su ve Eş-Kurucusu Tamaz Georgadze, “Yönetimimiz altındaki varlıkların 50 milyar euroyu aşması modelimizin hem bankalar hem de tüketiciler için ne kadar faydalı olduğunun kanıtıdır. Ancak bu sadece bir başlangıç. AB, İngiltere ve ABD’de 95 trilyon eurodan fazla mevduat ve yatırımdan oluşan devasa bir pazarı yakalamak için hâlâ muazzam bir potansiyele sahibiz” dedi.

Sterlinin Liz Truss’tan bu yana en kötü ayı

 

UBS ve Credit Suisse, Rusya soruşturması

 

UBS'nin en büyük hissedarı Norveç Varlık Fonu oldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)