BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkUBS ve Credit Suisse, Rusya soruşturması----

UBS ve Credit Suisse, Rusya soruşturması

UBS ve Credit Suisse, Rusya soruşturması
27 Eylül 2023 - 15:30 www.finansgundem.com

ABD, UBS ve Credit Suisse'nin Rusya'ya yaptırımlara uyumunu soruşturuyor. Soruşturmanın erken bir aşamada olduğu ve suçlama ya da uzlaşmayla sonuçlanmayabileceği belirtildi.

ABD Adalet Bakanlığı'nın Rusya'ya yönelik yaptırımlara uyumdan kaçınmaya yönelik eylemlerde bulundukları iddialarıyla Credit Suisse Group ve UBS Group AG'ye yönelik başlattığı soruşturma hızlandırıldı.

Konuya yakın kaynaklar, Bloomberg News'a verdikleri bilgilere göre, bu yılın başlarında bir dizi bankaya gönderilen mahkeme celpleri ile başlayan sürecin Credit Suisse'e odaklanan tam ölçekli bir soruşturmaya dönüştüğünü ifade ettiler. Kaynaklar, Adalet Bakanlığı'nın UBS'in ABD'deki avukatlarına, UBS'in satın almasından bu yana Credit Suisse'in yaptırım ihlallerine maruz kaldığı iddiaları hakkında brifing verdiğini de belirttiler.

Bir kaynak, ABD Adalet Bakanlığı'nın UBS'in Rusya'ya yaptırımlara olası uyum hatalarını da araştırdığını söyledi.

Kaynaklar, soruşturmanın henüz erken bir aşamada olduğunu ve bir suçlama ya da uzlaşmayla sonuçlanmayabileceğini vurguladılar.

Adalet Bakanlığı'nın bankalardan son birkaç yıl içinde yaptırım uygulanan müşterilerin hesaplarını nasıl ele aldıklarına dair bilgi istediğini, ancak henüz yöneticiler veya personelle görüşme talep etmediğini ifade eden kaynaklar, soruşturmanın hem Rusya'nın 2022'de Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından getirilen kısıtlamaları hem de 2014'te Kırım'ı ilhak etmesinin ardından uygulamaya konulan önceki yaptırım turlarını kapsadığını belirttiler.

UBS, yüzlerce kişiyi işten çıkaracak

 

UBS ve ABD bankaları ve yatırımcılar arasında 499 milyon dolarlık uzlaşma

 

Credit Suisse’in Londra binası boşaltılıyor

 

Credit Suisse'ten dev zarar!

 

Credit Suisse'e hissedarlarından dava!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)