BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisCredit Suisse’in Londra binası boşaltılıyor----

Credit Suisse’in Londra binası boşaltılıyor

Credit Suisse’in Londra binası boşaltılıyor
13 Eylül 2023 - 17:17 www.finansgundem.com

Altı ay önce Credit Suisse’i satın alan UBS, bankanın Londra’nın finans merkezindeki binasını UBS merkez binasına taşıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İsviçre bankası UBS mart ayında iflasın eşiğindeyken satın aldığı rakibi Credit Suisse’in Londra’nın finans merkezindeki gökdelenini boşaltıyor.

Credit Suisse Londra’daki çalışanlarına salı günü gönderdiği notta ekiplerin UBS’in İngiltere’deki merkezine taşınma sürecinin başlayacağı bildirildi. Financial Times’ın haberine göre haber kaynakları planların yıl sonuna kadar tüm çalışanların binadan ayrılması yönünde olduğunu belirtiyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre UBS altı ay öncesinde bir diğer İsviçre bankası olan Credit Suisse’i iflastan kurtarmak için İsviçre Merkez Bankası’nın yönlendirmesiyle satın almıştı. Söz konusu devralma işlemi 2008’deki Küresel Finans Krizi’nden bu yana en büyük banka satışı oldu.

FT haberine göre Credit Suisse’in çalışanlarıyla paylaştığı notta, “İlk ekipleri ortak bir binada bir araya getirmek amacıyla yakında birkaç meslektaşımızı 5 Broadgate’e (UBS merkez binası) taşımaya ve One Cabot Square’deki (Credit Suisse merkez binası) birkaç kattan çıkmaya başlayacağız. Çalışanlarımızla etkileşimi biçimimizi güçlendirmek amacıyla meslektaşlarımızı bir araya getirmek ve gayrimenkul ayak izimizi birleştirmek gayrimenkul stratejimizin önemli bir parçasıdır” ifadelerine yer verildi.

Credit Suisse hamlesi Londra’nın Canary Wharf bölgesindeki zorlu bir dönem sırasında gerçekleşiyor. 20 yıl boyunca 42 katlı gökdelen binasına kira ödeyen HSBC finans bölgesindeki kilit lokasyonundan ayrılma kararı aldı.

One Cabot Square’deki yüksek binalar bankaların bir dönem bol miktarda bulunduğu Canary Wharf bölgesindeki boş ofis alanlarını artıracak. Barclays de bu yıl uzun vadeli yeniden yapılanma planının bir parçası olarak Canary Wharf bölgesindeki çalışanlarını merkez binasına taşıdı ve bu bölgedeki binanın satışı için gayrimenkul danışmanlarını görevlendirdi.

Canary Wharf’taki yüksek katlı gökdelenler Kovid-19’un ortaya çıkmasından bu yana gözden düştü. Zira bankalar çalışanlarını ofise geri döndürmek için çatı terasları gibi avantajlara sahip merkezi konumdaki ofisleri tercih ediyor. CoStar verilerine göre Canary Wharf’taki boş ofis binaları Londra’nın diğer bölgelerine göre yüzde 14 daha fazla.

FN haberine göre UBS İngiltere’de ve Guernsey’de Credit Suisse markasını aşamalı olarak kaldırmaya başladıklarını ve bankanın tabelalarının UBS logolarıyla değiştirildiğini doğruladı. UBS geçtiğimiz ay New York’taki Credit Suisse uluslararası markasını kaldırarak sürece başlamıştı. İsviçre bankası eski rakibinin yerel iş yapısını koruyacağını ve kapsayıcı bir tutum sergileyeceğini açıklasa da bankanın İsviçre’deki markası hakkında ne yapılacağına henüz karar vermedi.

Credit Suisse markası tarihe gömülüyor

 

UBS'nin en büyük hissedarı Norveç Varlık Fonu oldu

 

UBS’in kârında "Credit Suisse" etkisi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)