BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkCredit Suisse markası tarihe gömülüyor----

Credit Suisse markası tarihe gömülüyor

Credit Suisse markası tarihe gömülüyor
11 Ağustos 2023 - 14:53 www.finansgundem.com

İsviçre bankacılık tarihinin 167 yıllık markalarından biri olan Credit Suisse, UBS’le birleşmesinin ardından tamamen yok olabilir. UBS, Credit Suisse’in dış temsilciliklerindeki tabelaları sökmeye başladı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bu yılın mart ayında Credit Suisse’i satın alan UBS, İsviçre’nin en önemli bankacılık markalarından birini tarihe gömmeye hazırlanıyor. Financial Times’ın haberine göre, UBS Credit Suisse’in uluslararası markasını öldürme çalışmalarına başladı. Credit Suisse’in ABD merkezindeki Credit Suisse tabelası değişti ve kaynaklara göre bankanın diğer önemli bölgelerinde de benzeri önlemler alınmaya başlandı.

Habere göre Credit Suisse markası küresel çapta aşamalı olarak kaldırılıyor. UBS ancak bankanın yerel işletmesini satarsa Credit Suisse markası İsviçre’de tutunabilir.

Credit Suisse logoları bankanın New York Medison Bulvarı’ndaki merkezinin dışında değiştirildi ve yerine “Credit Suisse AG, bir UBS Group şirketi” ifadelerinin yer aldığı bir tabela yerleştirildi.

FT kaynaklarına göre önümüzdeki aylarda UBS banka binasını kendi logosuyla değiştirmeyi planlıyor. Sonuç olaraksa 167 yıl öncesine dayanan bir finans kurumuna yapılan referans ortadan kaldırılmış olacak.

UBS eylül ayında da Credit Suisse’in Londra, Canary Wharf’taki merkezinde de benzeri bir süreci başlatabilir. Ancak bu ofisteki değişimin nasıl olacağı konusunda bazı şüpheler var. 21 katlı iş kulesindeki doluluk oranı oldukça düşük ve UBS entegrasyon sürecinin bir parçası olarak Credit Suisse’in Londra işgücünde ağır kesintiler uygulaması bekleniyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, UBS beş ay önce İsviçre yönetimi tarafından düzenlenen bir devralma anlaşmasıyla Credit Suisse’i iflastan kurtardı. Söz konusu anlaşma Küresel Finans Krizi’nden bu yana görülen en büyük banka birleşmesiydi.

Credit Suisse 1856 yılında Schweizerische Kreditanstalt adıyla kurulduğundan bu yana İsviçre ekonomisinin can damarlarından birisi olmuştu. Banka 1978 yılında Credit Suisse ismiyle uluslararası çapta yeniden markalandı. Bu marka değişiminin sebebi bankanın Chiasso Vakası olarak bilinen mafya bağlantılı bir sahtecilik skandalına karışmasıydı.

Zürih’in finans merkezinde oldukça görünür bir noktada genel merkezi olan Credit Suisse markası UBS’in bankanın yerel işletmesini satması halinde ayakta kalabilir. UBS CEO’su Sergio Ermotti’nin bankayla ilgili kararını 31 Ağustos’ta bildirilecek ikinci çeyrek bilançosu sırasında açıklaması bekleniyor. Ancak beklenen duyuru eylül ayına da sarkabilir.

Ermotti haziran ayında Credit Suisse personeline yaptığı açıklamada İsviçre biriminin sürdürülmesinin hâlâ öncelikli senaryo olduğunu söyledi. Ancak CEO UBS’in iki bankayı farklı markalarda çalıştırmayacaklarını da bildirdi. Ermotti iki markanın da ayakta kalması ihtimali için “Açık olalım, bu hayal dahi edilemez” dedi.

FT kaynaklarına göre UBS müşterilerin kafasını karıştırmamak için ilk adım olarak uluslararası şubelerde her iki ismin de bulunduğu yeni tabelalara geçmeye karar verdi. UBS konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı.

Credit Suisse’in UBS’e entegrasyon süreci anlaşmanın imzalanmasından kısa bir süre sonra başladı. Ancak bu sürecin tamamlanmasının birkaç yıl sürmesi bekleniyor.

UBS, Credit Suisse'in kredi bağımlılığını bitirdi

 

İsviçre Merkez Bankası Credit Suisse krizinin hesabını veriyor

 

UBS, Credit Suisse'nin İsviçre bölümünü halka arz edecek mi?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)