BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİsviçre Merkez Bankası Credit Suisse krizinin hesabını veriyor----

İsviçre Merkez Bankası Credit Suisse krizinin hesabını veriyor

İsviçre Merkez Bankası Credit Suisse krizinin hesabını veriyor
23 Haziran 2023 - 17:07 www.finansgundem.com

Credit Suisse’in tüm mali düzenlemelerine uymasına rağmen iflastan kurtarılmak için UBS’e satılmak zorunda kalması İsviçre Merkez Bankası’nı özeleştiriye ve yeni düzenlemelere zorluyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İsviçre Merkez Bankası (SNB) mart ayında Credit Suisse’in iflasını önlemek için UBS’e zorunlu satışını organize etmişti. Ancak finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, ülkenin en büyük bankalarından birisinin iflasın eşiğine gelmesi yeni banka iflaslarının önlenmesi konusunda SNB’yi yeni önlemler almak zorunda bıraktı.

Financial News’in haberine göre, SNB yetkilileri birleştirilen iki bankanın sağlamlığı konusunda henüz kesin bir yargı vermese de bu yılın başlarında Credit Suisse’in iflasın eşiğine gelmesinden ders çıkarılması gerektiğini açıkladı.

22 Haziran tarihli 2023 yılı finansal istikrar raporunda SNB, “Credit Suisse'deki krizden ders çıkarmak ve uygun önlemleri almak çok önemlidir. Bu önlemler sonucu mümkün olan her alanda güven kaybını önlemek için bankaların direncini güçlendirmesi ve bir kriz durumunda sistematik olarak önemli olan bir bankayı istikrara kavuşturmak, kurtarmak veya kapatmak için çok çeşitli etkili seçenekler sağlanması gerekir” ifadelerine yer verildi.

SNB bankaları içine çeken krizden bir dizi dersler çıkarıldığını da açıkladı.

Birincisi, bir bankaya olan güvenin yalnızca sermaye gereksinimlerinim karşılayarak sağlanamayacağıydı. Zira Credit Suisse her zaman yönetmeliklerin gerektirdiğinden daha fazla rezerv tutuyordu.

İkincisi ise özellikle bir kurtarma durumunda zararın karşılanması için tasarlanmış ancak yine de sermaye özkaynak olarak yer alan Ek Kademe 1 (AT1) tahvillerinin krizin başlarında kayıpları absorbe etmek için yeterli olmamasıydı.

UBS’in Credit Suisse’i devralması sonrasında silinen AT1 tahvil sahiplerinin açığı dava sonucu yasal işlemler devam ediyor. Hissedarların çıkarlarının bir kısmı korunsa da tahvil sözleşmesinin gerekleri yerine getirilmedi.

Credit Suisse UBS’le ani birleşimi öncesinde 68 milyar dolarlık mevduat varlıklarının kaçışıyla karşı karşıya kaldı. SNB mevduat kaçışlarının “beklenmedik ve likidite düzenlemeleri sırasında tahmin edilenlerden çok daha şiddetli” olduğunu açıkladı.

Raporda "SNB'nin görüşüne göre, ileriye dönük olarak, bankaların merkez bankalara rehin verilebilecekleri asgari miktarda varlıkları hazırlamaları istenmelidir” denildi.

İsviçre Merkez Bankası'ndan 'Credit Suisse' açıklaması

 

ECB, bir ikilem ile karşı karşıya

 

İngiltere'nin enflasyonla imtihanı sürüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)