BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaECB, bir ikilem ile karşı karşıya ----

ECB, bir ikilem ile karşı karşıya

ECB, bir ikilem ile karşı karşıya
23 Haziran 2023 - 12:21 www.finansgundem.com

PMI verileri ECB'nin bir ikilem ile karşı karşıya olduğunu gösterdi

Euro Bölgesi için bugün açıklanan PMI verilerinin imalat sektöründe derinleşen bir durgunluğa ve hizmet sektörünün neredeyse hiç büyümediğine işaret etmesinin ECB'yi yılın geri kalanında enflasyonla mücadele için para politikasını sıkılaştırmaya devam etme konusunda ikilemde bıraktığı savunuldu.

Commerzbank ekonomisti Christoph Weil, "Bu rakamlar, birçok kişi tarafından beklenen bir iyileşmenin önümüzdeki aylarda gerçekleşmeyeceğine işaret ediyor. Euro bölgesi ekonomisinin yılın ikinci yarısında yeniden daralacağı değerlendirmemizin doğrulandığını görüyoruz. Bugüne kadar gerçekleşen 400 baz puanlık ECB faiz artışı, ekonomiyi giderek daha fazla yavaşlatıyor" diye konuştu.

ING ekonomisti Bert Colijn de yaptığı değerlendirmede, "Çeyrek dönem için bir negatif GSYH büyümesi görülmesi hayal edilemez değil, bununla birlikte büyümedeki mmevcut düşüş, Avrupa Merkez Bankası'nın faiz artırımlarında yolunu değiştirmesine yetecek kadar olmadığı açık" dedi.

Fed ve ECB, bankalara enjekte ettikleri parayı geri çekebilir

 

JPMorgan'dan ECB Faiz tahmini

 

ECB'nin faiz kararı belli oldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)