BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFed ve ECB, bankalara enjekte ettikleri parayı geri çekebilir----

Fed ve ECB, bankalara enjekte ettikleri parayı geri çekebilir

Fed ve ECB, bankalara enjekte ettikleri parayı geri çekebilir
22 Haziran 2023 - 12:10 www.finansgundem.com

Fed ve ECB, son on yılda bankalara enjekte ettikleri paranın yüzde 90'ını geri çekebilir

Bir Fed ekonomistinin yazdığı makaleye göre Amerikan Merkez Bankası (Fed) ve Avrupa Merkez Bankası (ECB), son on yılda bankalara enjekte ettikleri paranın yüzde 90'ını, yüksek enflasyon ve faizlerin ekstra likiditeyi gereksiz kıldığı şu anda geri çekebilir.

Hazırlanan makale, önümüzdeki hafta Portekiz'de yapılacak ECB yıllık toplantısında üst düzey merkez bankacılarına sunulacak ve artık para politikası teşvikine ihtiyaç olmadığı için Fed ve ECB'nin bankacılık sistemine ne kadar nakit tutması gerektiği sorusuna odaklanılacak.

Fed Yönetim Kurulu'nun kıdemli danışman olan makalenin yazarı, Fed'in mevcut 6 trilyon dolarlık toplam rezervini, ABD hükümet tahvillerini veya daha az talep gören varlıkları kabul edip etmeyeceğine bağlı olarak 600 milyar dolar ile 3,3 trilyon dolar arasında azaltabileceğini tahmin ediyor.

Benzer şekilde, ECB'nin de sadece Alman devlet tahvillerini teminat kabul etmesi durumunda mevcut 4,1 trilyon euroluk likiditenin 521 milyar euroya kadar azaltılabileceği belirtiliyor.

Her iki senaryo da yakın gelecekte tamamen mümkün görünmüyor, çünkü hem Fed hem de ECB'nin bilançolarında hükümet tahvilleri ve diğer borçlanma kağıdı türleri bulunmakta.

Fed, bankaları davranış bilimcilerle denetleyecek

 

Fed ve SEC'den Goldman Sachs'a soruşturma

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)