BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFed, bankaları davranış bilimcilerle denetleyecek----

Fed, bankaları davranış bilimcilerle denetleyecek

Fed, bankaları davranış bilimcilerle denetleyecek
21 Haziran 2023 - 17:15 www.finansgundem.com

ABD’de bankacılık krizi büyük ölçüde geride kalmış olsa da Fed, bankaların denetimi noktasında yenilikçi yöntemlere başvurmakta kararlı.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bankacılık krizi ABD ekonomisini ve Fed’i zor durumda bıraktı. Acı tecrübeden ders çıkaran Fed, bankaları farklı bir yöntemle denetleme yoluna gidiyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Fed, bankaları nasıl denetleyeceğini yeniden düşünüyor. Fed’in uygulamaya geçirmeyi planladığı yöntemlerin başında ise davranış bilimcileri işe almak geliyor.

Alışılmadık yöntem

Bloomberg’den Katanga Johnson ve Jonnelle Marte'ın haberine göre, ABD Merkez Bankası, banka gözetimini iyileştirmeye yardımcı olması için bazı alışılmadık çalışanları işe alıp almamayı değerlendiriyor: Davranış bilimciler.

Fed'in en üst düzey borç veren bankalar düzenleyicisi Salı günü yaptığı açıklamada, Fed'in bu yılın başlarında Silicon Valley Bank ve Signature Bank iflaslarının ortaya çıkardığı denetim boşluklarını kapatmaya yardımcı olacak eklemeleri değerlendirdiğini söyledi. Yapılması planlanan eklemeler arasında, çoğunluğunu avukatlar ve ekonomistlerin oluşturduğu ekipleri davranış bilimciler aracılığıyla bir dengede tutma fikri yer alıyor.

Denetim kültüründe değişiklik

Başkan yardımcısı Michael Barr, New York Fed'in ev sahipliğinde düzenlenen bir etkinlikte söyledi, “Denetim kültürümüzü, davranışlarımızı, uygulamalarımızı ve araçlarımızı geliştirebileceğimiz ve ayrıca altı ay içinde hayata geçirebileceğimiz, değiştirmemiz gereken alanlarda ve tüm sistemi kapsayacak kadar kapsamlı bir proje yürüteceğiz” dedi ve ekledi: “Banka denetiminde nasıl ilerlediğimiz konusunda bilgi vermeye yardımcı olacak yerleşik davranış bilimciler de dahil olmak üzere daha çok disiplinli merkezli bir bakışı hayata geçirmeyi düşünüyoruz.”

Düzenleyiciler, Silicon Valley Bank ve Signature Bank'ın iflaslarının gözetimdeki eksiklikleri ortaya çıkardığını söylediği için Barr, ABD finans alanındaki gereksinimlerin kapsamlı bir şekilde yeniden değerlendirilmesi çağrısında da bulundu. Barr, Nisan ayında, Fed'in özellikle bir bankanın faiz oranı likidite risklerini nasıl denetlediğini ve düzenlediğini yeniden değerlendireceğini söylemişti.

SVB, yatırım bankacılığı bölümünü satmayı kabul etti

 

ABD bankalarına bir darbe de Hazine’den

 

Amerikan bankaları tünelin sonunu göremiyor

 

ABD'li bankalara sermaye şartı

 

AB'de banka şubeleri azaldı

 

ABD'de Banka mevduatlarında rekor düşüş

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)