BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAmerikan bankaları tünelin sonunu göremiyor----

Amerikan bankaları tünelin sonunu göremiyor

Amerikan bankaları tünelin sonunu göremiyor
06 Haziran 2023 - 17:51 www.finansgundem.com

Küresel piyasalarda derin resesyon beklentileri azalsa da M&A pazarındaki yavaşlık devam ediyor. Wall Street’in dev bankaları rekor derecede düşen anlaşmalar düşük kârlar nedeniyle kemer sıkma planlarını hızlandırıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ocak ayında binlerce bankacının işine son veren Goldman Sachs yeni bir işten çıkarma dalgasına hazırlanıyor. Morgan Stanley ve diğer büyük bankalarda da binlerce çalışanının işine son verdi. İsviçre bankası Credit Suisse’in UBS tarafından devralınmasının ardından en kötüsünü beklemek yerine kendi istekleriyle işten ayrılıyor. Raporlara göre iki İsviçre bankası işe başlama tarihlerini bir yıl ertelemeyi kabul eden genç çalışanlara 30 bin dolar nakit ödemeyi kabul ediyor.

Deutsche Bank işe alımlarını sürdürüyor. Ancak bu işe alımlar sırasında birleşme ve satın alma (M&A) birimindeki bankacıların sayısı sadece 50 kişi genişledi. Bloomberg yazarı Paul J. Davies tüm bu göstergeleri art arta sıralayarak 2020 ve 2021 yıllarında sözleşme bankacılığında görülen büyük yükselişi takip eden sert düşüşün etkilerine işaret ediyor.

Davies’e göre yatırım bankacılığı büyük bir lanetin etkisi altında ve eğer bir şeyler değişecekse de bu değişimin iyi yönde olması beklenmiyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD’deki borç limit krizinin sona ermesi, bölgesel bankacılık krizinin durulması ve Batılı merkez bankalarının faiz artışlarında pik noktaya yaklaşması sözleşme bankacılığı için de olumlu gelişmeler olarak değerlendirilebilir. Ancak Davies’e göre New York’tan Paris’e kadar tüm Batılı finans devleri herhangi bir ilgi çekici anlaşma için müşteri bulmakta zorlanıyor.

Finans yazarı üst düzey yöneticilerin geleceğe dönük umutsuzluğuna da dikkat çekti. Goldman Sachs Yönetim Kurulu Başkanı John Waldron perşembe günü yaptığı bir açıklamada bankanın bir sonraki işten çıkarma turunun ana hatlarını çizerken, “Bir süre için ekonomik daralma ortamına devam edeceğiz gibi hissediliyor” ifadelerine yer verdi.

Geçtiğimiz yılın başlarından bu yana savaş, enflasyon ve yüksek volatiliteli piyasalar gibi kötü haberlerin ardından bankaların en kazançlı birimlerinden biri olarak sıralanan yatırım bankacılığındaki sözleşme hacimleri sert bir şekilde düştü. JPMorgan Chase’in Küresel Yatırımlar ve Kurumsal Bankacılık Birimi Eş Başkanı Viswas Raghavan, ABD bankasının mayıs ayındaki genel kurulunda verdiği demeçte nisan ayında küresel yatırım bankacılığı ücretlerinin son on yıldaki en düşük aylık rakamlara gerilediğini söyledi.

İkinci çeyreğin sona ermesine hâlâ bir ay var. Bu süreçte sözleşme aktiviteleri bir miktar iyileşebilir. Ancak şimdilik küresel M&A hacimleri 2013’ten bu yana en zayıf dört çeyreklik performansa doğru ilerliyor. Buna bağlı olarak kaldıraçlı kredilendirmeler, düşük notlu özel sermaye anlaşmalarıyla finanse edilen şirketler de büyük bir yük altında kaldı. ABD kaldıraçlı kredi satışları 2016'dan bu yana en kötü dört çeyreklik performansını gerçekleşirken, Avrupa'da ise bu alandaki performans son on yılın en düşük seviyelerinde kaldı.

Davies’e göre ABD ve Avrupa menşeili birçok şirket yedek nakit birikimlerini, iyileştirilmiş kâr marşlarını veya bu ikisinin birleşimini kullanıyor. Bununla birlikte derin bir resesyon ve işsizlik oranlarında keskin bir artış ihtimali nispeten daha uzak bir olasılık gibi görünüyor. Ancak bankacılar için çok daha kötü bir dönem yaklaşıyor gibi görünüyor. Finans uzmanı yazısının sonunda “uzun bir yaz tatili için 30 bin dolar alan genç bankacıların tatillerinin tadını çıkarabileceğini” ve daha sonra da “başka bir sektörden iş bulabileceklerini” belirterek yatırım bankacılığı alanındaki tablonun ekonominin geneline göre daha kötü olduğunu vurguladı.

İnternet bankacılığı mevduat savaşını kazanıyor

 

ABD'li bankalara sermaye şartı

 

Borç tavanı anlaşmasının ABD'nin kredi notu üzerindeki etkisi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)