BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkUBS’in kârında "Credit Suisse" etkisi----

UBS’in kârında "Credit Suisse" etkisi

UBS’in kârında Credit Suisse etkisi
31 Ağustos 2023 - 12:11 www.finansgundem.com

İsviçre'nin en büyük bankası UBS, Credit Suisse’i acil şekilde satın alma yoluyla ikinci çeyrekte rekor net kâr açıkladı.

UBS Grup AG, ikinci çeyreğe ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Buna göre, UBS’in bu yıl başında Credit Suisse'i 3,8 milyar dolara satın alması bankaya 29 milyar dolarlık rekor kar getirdi.

Söz konusu tek seferlik kar, bankanın Credit Suisse için ödediği 3,8 milyar dolar ile satın alınan bankanın bilançosunun değeri arasındaki muhasebe farkının (özsermaye, satın alma fiyatı ve yeniden yapılandırma maliyetleri arasındaki fark) sonucuyla oluştu.

Credit Suisse'in satın alınmasından kaynaklanan bilanço karı analistlerin 33,45 milyar dolarlık beklentilerinin altında kalması da dikkati çekti.

Öte yandan, UBS’ın ana faaliyet alanı olan varlık yönetiminde vergi öncesi karı geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 4 azaldı. UBS, şu anda yaklaşık 5 trilyon dolarlık müşteri varlığını yönetiyor.

UBS hisseleri  Credit Suisse'in İsviçre şubelerini tamamen bünyesine katacağını ve maliyet tasarrufu hedefini 10 milyar doların üzerine çıkaracağını açıklamasının ardından yüzde 6'dan fazla yükselerek Ekim 2008'den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

UBS, binlerce kişiyi işten çıkaracak

 

UBS ve ABD bankaları ve yatırımcılar arasında 499 milyon dolarlık uzlaşma

 

İsviçre merkezli UBS 1,4 milyar dolar ceza ödemeyi kabul etti

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)