BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkUBS ve ABD bankaları ve yatırımcılar arasında 499 milyon dolarlık uzlaşma----

UBS ve ABD bankaları ve yatırımcılar arasında 499 milyon dolarlık uzlaşma

UBS ve ABD bankaları ve yatırımcılar arasında 499 milyon dolarlık uzlaşma
24 Ağustos 2023 - 11:51 www.finansgundem.com

Goldman Sachs, JPMorgan Chase, Morgan Stanley ve UBS, bazı yatırımcılar tarafından hisse senedi kredi piyasasında rekabeti engellemek için komplo kurmakla suçlandıkları rekabet davasından kurtulmak için 499 milyon dolar ödemeyi kabul etti.

Manhattan'daki federal mahkemeye yapılan başvuruya göre, İsviçre merkezli UBS bankası, ABD'nin Goldman Sachs, JPMorgan Chase ve Morgan Stanley bankaları yatırımcılar tarafından açılan hisse senedi kredi piyasasında rekabeti engellemek için komplo kurmakla suçlandıkları antitröst davasından kurtulmak için 499 milyon dolar ödemeyi kabul etti.

Söz konusu anlaşma hakimin onayını gerektiriyor.

UBS, Goldman Sachs, JPMorgan Chase ve Morgan Stanley, yatırımcılar tarafından hisse senedi kredi piyasasındaki rekabeti baskılamakla suçlanıyordu. Dört emeklilik fonu ve bir ticari şirket liderliğindeki davacılar, bankaları 2009'dan beri yeni kurulan platformları boykot ederek hisse senedi kredi piyasasını "taş devrine" geri döndürmek için komplo kurmakla suçluyordu.

Söz konusu bankaların risk, maliyet ve daha fazla dava açmanın getireceği rahatsızlıktan kaçınmak için davacılarla uzlaşmaya vardıkları değerlendiriliyor. Bu yıl UBS tarafından devralınan Credit Suisse, geçen yıl buna ilişkin bir davada 81 milyon dolar ödemeyi kabul etmişti. Bank of America'ya açılan dava ise halen devam ediyor.

Credit Suisse'e hissedarlarından dava!

 

ABD'de büyük bankalara yeni kurallar geliyor

 

ABD'deki büyük bankalar için yeni düzenleme yolda

 

Citi ve UBS, Çin bankalarını savundular

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)