BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisÖzgün bir hayata sahip olmak için uygulamanız gereken 10 kural----

Özgün bir hayata sahip olmak için uygulamanız gereken 10 kural

Özgün bir hayata sahip olmak için uygulamanız gereken 10 kural
15 Ocak 2024 - 17:30 www.finansgundem.com

Önceliklendirmenin ve psikolojik stratejilerin sıklıkla dışarıya odaklandığı bir dünyada, merceği içe doğru çevirmenin zamanı gelmiş olabilir.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Başkaları için yaşamaktan yorulmuş ve kendilerini hayatlarının ön sıralarına koymak için çaba sarf eden insanların mücadelesi zor olsa da, belli katı yöntem ve kurallarla bunun başarmak mümkün.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, kişisel gelişim ve kendini güçlendirme için sağlam bir çerçeve oluşturmak üzere acımasız dürüstlüğün, kendine öncelik vermenin ve psikolojik kuralların kesiştiği bir alanı araştırıyor.

10 kural

ABD’li psikolog Joseph Burns’ün New Trader U’da yer alan makalesi, geleneksel bilgeliğe meydan okuyan, kendinizi ve dünyadaki yerinizi nasıl gördüğünüzü yeniden düşünmeye teşvik eden 10 dönüştürücü ilkeyi ortaya koyuyor.

Bu kurallar korkaklara göre değil; cesaret, iç gözlem ve kendine sarsılmaz bir bağlılık gerektiriyor. Bu yolculuğa çıktığınızda, nihayetinde daha tatmin edici ve özgün bir hayata ulaşmak için, ihtiyaçlarınızı, arzularınızı ve isteklerinizi önceliklendirmenin ne anlama geldiğini yeniden tanımlamaya hazır olmanız gerekiyor.

Özünde öncelik verme, kendi ihtiyaçlarınızı, arzularınızı ve hayallerinizi anlamak ve kabul etmekle ve zor veya popüler olmasa bile, kişisel gelişiminiz ve refahınızla uyumlu kararlar almakla ilgilidir. Bu temel, takip eden psikolojik kurallara zemin hazırlar. İşte kendinize öncelik vermeyi başarabilmeniz için uygulamanız gereken 10 acımasız psikoloji kuralı…

Kendinize karşı radikal derecede dürüst olun

Bu yolculuk, kendinize karşı acımasızca dürüst olmakla başlar. Duygularınızla yüzleşmek, güçlü ve zayıf yönlerinizi kabul etmek ve hayattan gerçekten ne istediğinizi anlamak anlamına gelir. Bu, kendinize karşı sert davranmakla ilgili değil, kim olduğunuza dair açık ve filtrelenmemiş bir anlayış kazanmakla ilgilidir.

Suçluluk duymadan “Hayır!” deme sanatı

“Hayır" demeyi öğrenmek, kendi önceliklerinizi belirlemede güçlü bir araçtır. Bu, zamanınızın ve enerjinizin sınırlı kaynaklar olduğunun farkına varmanız ve bunları sizin için gerçekten önemli olan şeylere ayırmanızla ilgilidir. “Hayır!” demek sizi bencil yapmaz; sizi strateji sahibi yapar.

Pazarlığa kapalı sınırlar koymak

Sınırlar, ilişkilerde ve profesyonel yaşamda benlik duygunuzu korumak için çok önemlidir. Bunlar kendiniz ve başkaları için belirlediğiniz kurallar ve sınırlardır. Sınırlar enerjinizi korur ve önceliklerinize odaklanmanızı sağlar.

Kişisel gelişiminiz için büyüme odaklı bir zihniyet geliştirmek

Büyüme odaklı zihniyet, öğrenme ve büyüme yeteneğinize inanmanızla ilgilidir. Bu, zorlukları kucaklamak, aksiliklere karşı sebat etmek ve çabayı ustalığa giden bir yol olarak görmekle ilgilidir. Bu zihniyet, kişisel ve mesleki gelişiminize öncelik vermeniz açısından kritik öneme sahiptir.

Ruhsal ve fiziksel sağlığa önem vermek

Sağlığınız her zaman en önemli öncelik olmalıdır. Egzersiz, beslenme ve uyku yoluyla vücudunuza ve stres yönetimi, farkındalık ve gerektiğinde yardım arama yoluyla zihninize iyi bakmanızla ilgilidir. Sağlıklı olduğunuzda hayatın zorluklarıyla başa çıkma konusunda daha donanımlı olursunuz.

Stratejik yalnızlığın gücü

Yalnızlık, düşünme ve kendini keşfetme şansı sunar. Düşüncelerinizle baş başa kalmanın değerini bulmak, dünyanın gürültüsünden uzaklaşmak ve ne istediğiniz ve neye ihtiyacınız olduğu konusunda netlik kazanmakla ilgilidir.

Dış kaynaklı doğrulama ve onaydan uzaklaşma

Başkalarından onay almak doğaldır ancak ona güvenmek bir tuzak olabilir. Kendinize öncelik vermek, fikrinize diğerlerinden daha fazla değer vermek ve seçimlerinize ve başarılarınıza güvenmek anlamına gelir.

Kişisel gelişiminiz için konfor alanınızdan fedakarlık

Büyüme ve gelişme genellikle rahatsızlıktan doğar. Bu, konfor alanınızın ötesine geçmek, yeni şeyler denemek ve bilinmeyeni kucaklamakla ilgilidir. Bu, korkularla yüzleşmek, yeni zorluklarla mücadele etmek veya zor kararlar vermek anlamına gelir.

Bir öz saygı biçimi olarak zaman yönetimi

Zamanı iyi yönetmek yalnızca üretken olmakla ilgili değildir; bu bir tür kendine saygı anlamı da taşır. Bu, zamanınıza değer vermeniz, önceliklerinizi anlamanız ve sizin için gerçekten neyin önemli olduğunu yansıtan seçimler yapmanız anlamına gelir.

Sürekli kendi üzerine düşünme süreci

Kendini yansıtma devam eden bir süreçtir. Bu, düzenli olarak hayatınızın değerlendirmesini yapmak, seçimlerinizi değerlendirmek ve hedefleriniz ve değerlerinizle dengede kalmak için uyum sağlamakla ilgilidir.

Disiplinli olmanın 6 yolu

 

Mutluluk disiplinli olmaktan mı geçiyor?

 

Disiplinli yatırımın 7 adımı

 

Finansal başarının şifresi: 75/15/10 kuralı

 

Çok çalışmak neden başarının garantisi değildir?

 

Başarı için zihninizi eğitmenin 5 yolu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)