BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBaşarı için zihninizi eğitmenin 5 yolu----

Başarı için zihninizi eğitmenin 5 yolu

Başarı için zihninizi eğitmenin 5 yolu
05 Ocak 2024 - 18:02 www.finansgundem.com

Başarıya giden yol, en önce zihininizi eğitmekle başlar. Doğru zihinsel bakış açılarını ve alışkanlıkları geliştirerek potansiyelinizi ortaya çıkarabilirsiniz.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Başarı herkesin ulaşmak istediği bir hedef olsa da, birçok kişi kendisini iddialı hedeflere ulaştırmasına ve zenginleştirici hayatlar yaşamasına olanak tanıyacak psikoloji çerçeveleri görmekten ve oluşturmaktan uzaktır.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, oysa güçlendirici inançları, öz disiplini, dayanıklılığı ve tutarlılığı geliştirerek zihninizi bir başarı aracına dönüştürmek mümkündür.

Zihniyet yapısı ve hedefler

ABD’li yatırımcı Steve Burns’ün New Trader U’da yer alan makalesi, tam da bu amaca hizmet etmeyi amaçlıyor. Burns, makalesinde, temel ilkeler olarak büyüme ve gelişme anlayışını benimsemek, net hedefler belirlemek, olumlu ritüeller oluşturmak, zorluklara göğüs germek ve küçük kazanımların izini sürmek gibi unsurlara yer veriyor.

Burns, doğru zihinsel kaslarla donatılmış olarak, kariyerinizdeki veya ilişkilerinizdeki başarı tanımınıza doğru istikrarlı bir şekilde ilerleyebileceğinizin mümkün olduğunu söylüyor. Burns, yolculuğun kararlılık gerektirdiğini ve zihinlerimizi eğitmenin, bugün bulunduğumuz yerden, olmayı arzuladığımız yere geçmemizi sağladığını ifade ediyor.

Gelişim odaklı bir zihniyet geliştirin

‘Sabit bir zihniyet’ yerine ‘gelişme odaklı bir zihniyet’ yaratmak, başarının merkezinde yer alır. Sabit bir zihniyetle beceri ve yeteneklerimizin doğuştan gelen, sabit özellikler olduğuna inanırız. Bu da eksikliklerimizi ortaya çıkarabilecek zorluklardan korkmamıza neden olur. Ancak gelişim odaklı bir zihniyete sahip olmak, yeteneklerin özveri ve sıkı çalışma yoluyla geliştirilebilir olduğunu düşünmek anlamına gelir. Gerilemeler başarısızlık değil, öğrenilecek geri bildirimlerdir. Büyüme zihniyetini geliştirmek için şu üç anlayışı özümsemeniz gerekir:

Zorlukları tehdit yerine fırsat olarak görün
Aksiliklere yönelik 'iç eleştiri’yi ‘merak’la değiştirin
Nihai hedef yerine küçük zaferlerdeki ilerlemeye odaklanın

Açıkça tanımlanmış hedefler belirleyin

‘Daha sağlıklı olmak’ gibi muğlak istekler çoğu zaman harekete geçmeyi sağlamaz. Ancak, spesifik, ölçülebilir, ulaşılabilir, alakalı ve zamana bağlı hedefler tanımlamak, odaklanmayı hızlandırır. Ölçümler ve terminler, motivasyonunuzu korumak için ilerlemenin izlenmesine yardımcı olur.

Kariyer hedefleri, kurslar, mentorlar ve zorlu görevler aracılığıyla kıyaslama becerilerinin geliştirilmesine yardımcı olur. Finansal hedefiniz örneğin, ayda 250 dolar ayırarak 18 ayda 5.000 dolar tasarruf etmek olabilir. Kişisel gelişim için ayda iki kitap okumak ufkunuzu genişletmeye yardımcı olur; iki kilo verme yönündeki sağlığınıza dair aylık bazdaki bir hedef ise kilo, kalori ve egzersiz hedefleri gibi ölçümlere ihtiyaç duyar.

Hedeflerinizi aylık ve yıllık olarak gözden geçirin. Hedeflere ulaşmak, daha cesur hedefler belirlemek için güven oluşturur. Tanımlanan hedeflerin netliği, bunları başarmak için zihinsel kaslarınızı geliştirir.

Öz disiplin ve tutarlılık geliştirin

Büyüme odaklı bir zihniyet yaratırken öz disiplin, mükemmelliğe yönelik tutarlı eylemlerle potansiyeliniz arasında köprü kurar. Küçük günlük seçimler onlarca yılda birleşerek büyük değişimlere yol açar. Alışkanlıklar, rutinler ve hesap verebilirlik oluşturmak, eylemlerin köklü bir şekilde yerleşmesine yardımcı olur.

Disiplin, tutması sıkıcı ağırlıklara beş saniye daha katlanmak veya günlük yerine haftalık olarak 30 dakika daha erken uyanmak gibi küçük kazanımlarla aşamalı olarak geliştirilen bir kastır. İlerlemenin içsel tatminine odaklanmak, ilerlemeye devam etme motivasyonunuzu sürdürür.

Zorluklara karşı direnç oluşturun

Başarıya giden yol kaçınılmaz olarak aksiliklerle doludur. Başarısızlıklardan kurtulma ve gelişme yeteneğimiz olan dirençlilik, bu engellerin zihinsel engeller haline gelmesini ve ilerlemeyi durdurmasını engeller. Kendimizi kasıtlı olarak küçük, kontrollü zorluklara maruz bırakmak, daha ciddi zorluklara dayanmak için gereken zihinsel zırhı oluşturur.

Düşünme, dayanıklılık oluşturmak için kritik öneme sahiptir. Kendi kendinizi yargılayabilmek başarısızlıklarınızı tarafsız bir şekilde gözden geçirmek oldukça önemlidir. Gerilemeleri, vazgeçme sinyalleri olarak değil, iyileştirme için geri bildirim olarak görerek iyimserliğinizi korumalısınız.

Olumlu günlük alışkanlıklar oluşturun

En küçük seviyede tekrarlanan eylemler bile, zaman içinde kazanımların birleşimiyle çok büyük sonuçlara dönüşür. Olumlu alışkanlıklar için ritüeller oluşturmak, zihnimizi ve yaşamlarımızı sürekli olarak iyileştirme motivasyonumuzu sürdürür.

Küçük ama tutarlı eylemler yıllar geçtikçe önemli ölçüde anlamlı hale gelir. Gerçekçi hedefler ve eylemlerle başlamalı ve yavaş yavaş ivme kazanmalısınız.

Çok çalışmak neden başarının garantisi değildir?

 

Finansal başarının şifresi: 75/15/10 kuralı

 

Emeklilik birikiminde başarılı olanların 4 ortak özelliği

 

Zihinsel ve fiziksel sağlığın anahtarı 5 alışkanlık

 

Zihinsel yönden güçlü insanların 12 şaşırtıcı özelliği

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)