BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisZihinsel yönden güçlü insanların 12 şaşırtıcı özelliği----

Zihinsel yönden güçlü insanların 12 şaşırtıcı özelliği

Zihinsel yönden güçlü insanların 12 şaşırtıcı özelliği
29 Mart 2023 - 17:46 www.finansgundem.com

Herkes zihinsel gücün doğuştan gelen bir şey olduğunu düşünür ancak aksine zihinsel güç, bir seçim ya da bir başka deyişle bir tutumdur.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Gerek iş gerek eğitim hayatımızda ya da ilişkilerimizde birçok zorlukla karşılaşırız. Bu zorlukları yenmek için ise bu zorluklarla yüzleşmekten korkmamak ve olumsuz deneyimlerden yeni şeyler öğrenmek gerekir.

Yatırım serüveni ise belki de zorlukların en yoğun olarak yaşandığı alanlardan biridir. Bu serüvende sizi ayakta tutacak, doğru kararlar almanızı sağlayacak ve sizi daha ileriye taşıyacak en önemli silahınız zihinsel ya da mental gücünüzdür.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, ABD’li yatırımcı Steve Burns, New Trader U’da kaleme aldığı makalede, zihinsel bakımdan güçlü insanların sahip oldukları 12 şaşırtıcı özelliğe vurgu yapıyor. Her özellik, başta da değinildiği gibi, edinilmesi mümkün olan tutum ve davranışları ifade ediyor. Başarının da anahtarı olan mental güç, sizi hedeflerinizden alıkoyması muhtemel zorluklara karşı daha kolay göğüs germenizi sağlıyor.

Zihinsel olarak güçlü insanlar, kendilerine ve başkalarına nasıl düşündüklerini, hareket ettiklerini ve onlara nasıl davrandıklarını şekillendiren bir dizi davranışa sahiptir.

Zihinsel güç, tatmin edici bir yaşam sürmenin hayati bir bileşeni; düşmeden ve hedeflerinizin peşinden koşarken hayatın zorluklarını aşma yeteneğidir. Zihinsel olarak güçlü insanlar kendinden emin, dirençli ve uyumlu olur. Bu insanlar, olumlu bir tavırla zorluklarla yüzleşmelerine yardımcı olan benzersiz becerilere sahiptir. Zihinsel olarak güçlü insanlar üstün bir cesarete sahip olma eğiliminde olur.

İşte zihinsel bakımdan güçlü insanların 12 şaşırtıcı özelliği…

Kendilerini kullandırtmazlar

Bir toplumda yaşamak, başkalarıyla etkileşimde bulunmak ve onlara yardım etmek anlamına gelir. Sempati göstermek ve ihtiyacı olan insanlara yardım etmek çok önemli olsa da, zihinsel olarak güçlü insanlar, birisinin onları kullanmaya çalıştığını anlar. Bir ilişkinin ne zaman duygusal olarak çok yorucu hale geldiğini anlayabilirler ve buna göre hareket ederler. Saf olmayı reddederler ve başkalarının üzerlerine basmasına izin vermezler.

Hayır demeyi bilirler

Bazen hayır demek gerekir. Zihinsel olarak güçlü insanlar açık sözlü ama pozitiftirler ve “Yapabileceğimi sanmıyorum” veya “Emin değilim” gibi ifadelerden kaçınırlar. Başkalarını üzecek seçimler yapmak cesaret ister ama gerçek bir hayatı yaşamak da cesaret ister. “Hayır” deme gücü sizi hedeflerinize odaklayabilir.

Yapıcı eleştiri talep eder, yapıcı eleştiri yaparlar

Zihinsel olarak güçlü insanlar, her zaman daha iyisi için imkan olduğunu bilirler. İnsanlar onlara geri bildirim ve sağlam tavsiyeler verdiğinde bunu takdir ederler. Benzer şekilde, bir arkadaşının üzerinde çalışması gereken bir iş gördüklerinde onlara yol gösterirler ve kendilerini geliştirebilmeleri için yapıcı eleştirilerde bulunurlar. Vermek veya almak olsun, şiddetli ve açık diyaloglardan korkmazlar.

Kendilerini çok iyi ifade ederler

Zihinsel olarak güçlü insanlar, söylemeyi seçtikleri kelimelerin kendilerini yansıttığını bilirler. Mutluluğa ulaşmak için güçlü bir araç olan sözlerin arkasına gerçek anlamlar koyarlar. Sürekli olarak ne söylediklerinin farkında oldukları için, söylemiş olabilecekleri şeylerle ilgili nadiren sorunla karşılaşırlar. Gerçekleri açıkça söylerler ve insanlara nasıl hissettiklerini aktarmaktan çekinmezler. Duygularında ve görüşlerinde çok az gizem bırakırlar. Açık ve şeffaftırlar. Bu da hayatlarını, ilişkilerini ve işlerini daha net hale getirir.

Her an ve yeni duruma uyum sağlarlar

Zihinsel olarak güçlü insanlar hayatın tüm durumlarında esnek kalabilir. Değişimden korkmanın başarı ve mutluluk için zararlı olduğunu bilirler. Açık fikirli olmak, başkalarının başarısızlık gördüğü fırsatları görmelerini sağlar. Değişimi kucaklarlar ve ortaya çıkan durumlara uyum sağlarlar. Gerçeği kabul ederler ve onunla savaşmaz, ona ayak uydururlar.

Sorunlarına çözüm bulurlar

Zihinsel olarak güçlü insanlar, yanlış bir şey hakkında şikayet etmek yerine, o şeyin neden yanlış gittiğini anlamaya çalışırlar. Enerjilerini verimsiz herhangi bir şeye vermeyi reddederler ve iyi bir meydan okumayı daima tercih ederler. Şikayet etmek veya mağduru oynamakla değil, çözümlerle ilgilidirler.

Yanılmış olmayı sorun etmezler

Bazı insanlar her zaman haklı olmak zorundadır ve onlar “Özür dilerim” veya “Yanılmışım” sözlerini söylemeden kırmızı kar bile yağabilir. Öte yandan, zihinsel olarak güçlü insanlar, hatalı olduklarını kabul etmekte sorun yaşamazlar. Bir şey için özür dilemek onlar için zayıflık belirtisi değil, aksine bir güç işaretidir. Egolarını kontrol altında tutabilirler.

Bardağın dolu tarafını görürler

İşler her zaman olması gerektiği gibi gitmez ama zihinsel olarak güçlü insanlar işlerin ve aksaklıkların onları etkilemesine izin vermez. Bunun yerine bu tür durumların olumlu yanlarını bulmaya çalışır ve kendilerini ve çevrelerindeki insanları motive etmeye uğraşırlar. Benzer şekilde, kontrol edemedikleri bir sorun varsa, bu konuda endişelenmeyi bırakırlar ve neyin daha iyi hale getirilebileceğine veya değiştirilebileceğine odaklanırlar.

Yalnızlığın keyfini çıkarırlar

7/24 sosyal medya ile bağlantılı bir dünyada, zihinsel olarak güçlü insanlar bazen ara vermeyi bilirler ve severler. Yalnız vakit geçirmeleri, yalnız oldukları anlamına gelmez. Belki bir kitap okuyarak veya keyif aldıkları bir hobiyle uğraşarak kendilerini geliştirmek için zaman harcamak isterler. Bu yalnız geçen zaman, hayatlarında olup bitenleri yeniden gözden geçirmeleri ve yansıtmaları için de çok önemlidir. Ayrıca bu zamanı karakterlerini geliştirmeye ve önceliklerini gözden geçirmeye de ayırırlar.

Duygularının sorumluluğunu alırlar

Günlük yaşamımız boyunca her türden farklı kişilikle karşılaşırız ve zihinsel olarak güçlü insanlar bu gerçeğin farkındadır. Toksik insanları ve ilham verici insanları kabul ederler ama ikisinin de duygularını yönetmesine izin vermezler. Sağlıklı sınırlar koymak ve onların düşünceleri, duyguları ve davranışları için sorumluluk almak, topu onların sahasında tutar. Kimsenin duygularını kontrol etmesine izin vermezler.

Başkalarının ne düşündüğünü umursamazlar

Zihinsel olarak güçlü insanlar insanları memnun etmez ve kendilerini birine kanıtlamak için kendi yollarından çıkmazlar. Çevresindekilere saygılı ve adil davranırken, konuşmaktan da çekinmezler. Bazı insanların kendi bakış açılarıyla aynı fikirde olmamalarına hiç aldırış etmezler, ancak eylemlerini dikte etmelerine de asla izin vermezler.

Başarı için sabırlı olmak gerektiğini bilirler

Başarı genellikle kısa vadede gelmez; zihinsel olarak güçlü insanlar bazen aksiliklerin olduğunu ve hedeflere ulaşmanın zaman aldığını bilirler. İster mali bir kayıp, ister kişisel sağlık sorunları olsun, zihinsel güce sahip olmak, zorlukların üstesinden gelmenize ve sabırla olumlu sonuçları beklemenize yardımcı olur. Zihinsel açıdan güçlü insanlar sürekli olarak küçük eylemlerde bulunarak ilerlemelerine odaklanırlar.

İşte geleceğin başarılı girişimcileri olan çocukların ortak özellikleri...

 

Başarılı borsa yatırımcısının 2 temel özelliği

 

Başarılı insanların haftaya başlarken uyguladıkları 11 alışkanlık

 

Borsada başarının sırrı sıkıcı yatırımlar

 

Yatırımda kişiliğinizle uyumlu stratejiler kazandırıyor

 

Kayıp risklerini azaltan borsa stratejisi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)