BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisMorgan Stanley fintek inovasyonlarını Londra’ya taşıyor----

Morgan Stanley fintek inovasyonlarını Londra’ya taşıyor

Morgan Stanley fintek inovasyonlarını Londra’ya taşıyor
13 Ekim 2021 - 17:44 www.finansgundem.com

ABD’nin dev bankası Morgan Stanley çeşitlilik odaklı fintek hızlandırma programını, ilk aşamada 1 milyon sterlinlik yatırımla Avrupa’ya taşıyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Morgan Stanley kadınları ve etnik azınlık grubuna mensup şirket kurucularını hedef alan fintek programını Avrupa’ya taşıyor. Program önümüzdeki yılın ilk günlerinde başlatılacak. Multicultural Innovation Lab Londra’da açılacak ve kadınlar ile etnik azınlıklar tarafından kurulan start-up şirketlerine destek verecek. Morgan Stanley bu girişimi ilk olarak 2017 yılında ABD’de başlatmıştı.

Program ilk yılında her biri 200 bin sterlin yatırım alacak beş start-up şirketine destek verecek. Computer Weekly’nin haberine göre Morgan Stanley geçtiğimiz on yılda İngiltere’de yapılan girişim sermayesi fonlamalarının %3’ten azının kadın şirket kurucularına ve %2’den azının etnik azınlıklar tarafından kurulan şirketlere gittiğini açıkladı. Finansal yatırımın dışında Morgan Stanley danışmanlarından ve sektör uzmanlarından oluşan bir ekip de oluşturularak şirketlere destek verilecek.

Her program beş ay sürecek ve bu sürenin sonunda start-up şirketleri yatırımcılara sunum yapacak. Morgan Stanley Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Başkanı Clare Woodman, “Londra’da bir platform kurmak kadınlar ve etnik azınlıklar tarafından kurulan şirketlere kritik danışmanlık, tecrübe ve fon sağlayacak.

Aynı zamanda bize de önemli ölçüde pazar etkinliği kazandıracak” dedi. 

Morgan Stanley Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Sermaye Piyasaları Başkanı David Cantillon, “Morgan Stanley küresel olarak sermayeye erişimde önde gelen isimlerden ve kadınlar ile azınlıklar tarafından kurulan şirketlere fon pastasından daha doyurucu bir pay vermek için özel bir pozisyonda bulunduğumuzu düşünüyoruz” açıklamasında bulundu.

finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre program ABD’de 2017 yılından bu yana 50 start-up şirketine destek verdi. Programı tamamlayan şirketler 80 milyon doların üzerinde yatırım çekmeyi başardı. Program 2022 yılının ocak ayından itibaren aday başvurularını kabul etmeye başlayacak.

Wall Street devleri açıkladı: Tedarik zinciri krizi geçici

 

Yolsuzluk Çin bankalarının en küçük sorunu

 

Fintek yükselişinde yeni trend: Sigorta teknolojisi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)