BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatFintek yükselişinde yeni trend: Sigorta teknolojisi----

Fintek yükselişinde yeni trend: Sigorta teknolojisi

Fintek yükselişinde yeni trend: Sigorta teknolojisi
13 Ekim 2021 - 14:33 www.finansgundem.com

‘Gömülü’ (embedded) finansal ürünler fintek ve sigorta teknolojisi şirketlerinin en popüler trendi haline geldi. Fintek şirketlerinin yakaladığı başarının ardından, sigorta teknolojisi şirketlerinin geleceği nasıl olacak?

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

‘Gömülü’ (embedded) finansal ürünler mevcut ürünleri yeni metodlarla satmaktan, ürünün alışverişinizin bir parçası olduğu yöntemlere birçok alanda karşımıza çıkıyor. Gömülü finansal ürünlerin yükselişi, içinde bulunduğumuz dönemde dikkat çekiyor. Bu yükselişin temel nedenlerinden bir tanesi bu ürünlerin, fintek şirketlerinin üç avantajı olan dağıtım, veri ve hizmet kolaylığı gibi unsurlarını güçlendiriyor olması.

Şirketlerin dağıtım avantajına sahip olmasının nedeni, ürünlerin müşterilerin olduğu yerde ve güvendikleri markalarla birlikte satın alınabiliyor olması. Forbes’un haberine göre gömülü finansal ürünler, ayrıca satın alınabilecek bir üründen ziyade, müşterinin satın aldığı bir ürünün parçası olabiliyor. Aynı zamanda müşteri verilerine erişim imkanı da tanıyor. Tek bir üründense kapsamlı bir hizmetin parçası oldukları için de, müşteri memnuniyetini ortaya çıkarabiliyor.

Örneğin ZhongAn telefon sigortası, akıllı telefon alışverişlerinde gömülü olarak geliyor. Müşteriler telefonlarını düşürdüğünde ve ekranları kırıldığında, daha telefonu yerden almadan iç sensörler yardımıyla gömülü sigorta poliçesi devreye giriyor. Kullanıcıya yeni bir telefon gönderiliyor. Bu güçlü bir değişim olsa da hareketin tek tetikleyicisi değil. Finansal ürünleri gömülü olarak sunmak, müşteriler tarafından giderek daha çok destekleniyor.

Gömülü sigorta sağlayıcısı Cover Genius’un araştırmasına göre ABD’de tüketicilerin %45’i banka hizmetlerine gömülü sigorta tekliflerine ilgi gösteriyor. Daha da çarpıcı olanı, küresel olarak oranın %70’le daha yüksek olması. Küresel araştırmalar tüketicilerin %64’ünün bir fintek ürününü denediğini gösteriyor. Bu da gömülü sigorta ürünlerinin benimsenmesi için büyük bir potansiyel olduğunu gösteriyor.

Son dönemlerde finansal ürünleri gömülü olarak sunmak, potansiyel müşterilere ulaşmayı da kolaylaştırıyor. Ancak sigorta ürünlerini satmak oldukça zor. Yine de doğru bir uygulamayla yeni sigorta kategorileri oluşturabilir. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre bu durum hiçbir banka hesabına sahip olmayan 1,5 milyar kişiye de avantaj sağlayacak.

Bu şekilde yetersiz finansal hizmet alan pazarlarda, gömülü sigorta ürünlerine talep yüksek olabilir. Gömülü ürünler, bir başka şirketle ya da ürünle işbirliği içinde satıldığı için aynı zamanda hizmet maliyetlerini de düşürüyor ve müşterilere ulaşmak çok daha ucuz hale geliyor.

 Gömülü sigorta ürünlerine geçiş, dağıtım kanalını değiştirmekle bitmiyor. Değişmesi gereken birçok şey var.

Avrupa’nın gömülü sigorta teknolojisi şirketi LAMIE, yapılan sigorta tazminatı başvurularının %100’ünü karşılamayı hedefliyor. Bu şekilde de müşteri memnuniyetinin ve güvenin yükseltilmesi amaçlanıyor. Finansal ürünleri gömülü olarak sunmak oldukça basit ve açık ürünler oluşturmayı ve bunları anlaşılabilir bir dille açıklamayı gerektiriyor.

ABD'de mortgage piyasası karışık

 

Akbank’tan "Çatı GES Yatırım Kredisi"

 

iPhone üretiminde 'çip' engeli

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)