BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisWall Street devleri açıkladı: Tedarik zinciri krizi geçici----

Wall Street devleri açıkladı: Tedarik zinciri krizi geçici

Wall Street devleri açıkladı: Tedarik zinciri krizi geçici
13 Ekim 2021 - 16:38 www.finansgundem.com

Wall Street’in dev bankalarının baş yöneticileri tüm dünyayı kasıp kavuran tedarik zinciri krizlerinin geçici olduğunu vurguladı. JPMorgan CEO’su gelecek yıl böyle bir sorun öngörmediklerini söyledi

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’nin en büyük bankalarının baş yöneticileri, dünyanın dört bir yanındaki üretici ve perakendecileri rahatsız eden tedarik zinciri kesintilerinin muhtemelen önümüzdeki birkaç ay içinde toparlanacağını açıkladı.

Financial Times’ın haberine göre ABD’nin varlıkları bakımından en büyük bankası JPMorgan Chase CEO’su Jamie Diman bu hafta gerçekleşen Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) konferansında tedarik zinciri krizine ilişkin, “Gelecek yıl böyle bir sorun olmayacak. Bu krizin en kötü hali ve büyük piyasa sistemi uyum sağlayacaktır” açıklamasında bulundu.

Bank of America ve Wells Fargo CEO’ları ise IIF konferansında yaptıkları açıklamalarda tedarik zinciri krizinin başlarında işgücü ve ham madde kıtlığının ne derece zarar vereceğini küçümsediklerini itiraf etti.

Bank of America CEO’su Brian Moynihan, “Altı ay öncesinde bu konu ülke çapında bütün müşteriler tarafından dile getirildi. O tarihten bu yana işlerin bu kadar kötü hale varacağını asla tahmin edemezdiniz” ifadelerine yer verdi.

Wells Fargo CEO’su Charlie Scharf, Moynihan’la benzer bir biçimde ticaretteki bozulmanın şaşırtıcı bir şekilde yayıldığını kabul etti. Ancak Scharf sorunların ‘geçici’ olduğuna inandığını da sözlerine ekledi.

Beyaz Saray harekete geçti

Wall Street'ten gelen yorumlara karşın ABD’de Biden yönetiminin tedarik zincirinin etkisiyle ekonomik toparlanmanın yavaşlayabileceği yönündeki endişeleri giderek artıyor.

Beyaz Saray, Haziran ayında ulaşımdan gıda üretimine ve yarı iletkenlere kadar çeşitli alanlardaki bozulmaları ele almak amacıyla tedarik zinciri kesintisi görev gücünü oluşturdu. Ancak henüz kötü gidişat tersine dönmüş değil.

ABD Başkano Joe Biden, aksaklıklarla ilgili artan endişelerin bir işareti olarak, gün içerisinde üst düzey yetkililer ve diğer paydaşlarla "küresel taşımacılık tedarik zinciri darboğazlarını ele alma amaçlı kolektif çabalar" konulu bir görüşme için bir araya gelecek.

Biden'dan Tedarik Zinciri Zirvesi

Tüm dünyayı sarsan kriz

JPMorgan ve Wells Fargo gibi bankalar, büyük ticari finansman ve nakit yönetimi işletmeleri aracılığıyla ticari müşterilerle sürekli iletişim halindedir. Bu da onları ekonomik tehditlerin nabzını daha yakından okuyabilir hale getiriyor.

Wells Fargo CEO’su açıklamasında, “Sanırım biz küresel tedarik zincirinin birbirine bağımlı karmaşık yapısını anlıyoruz ve insanlar genellikle bunun bazı yönlerini anlamıyor. Asıl korunmamız gereken şey daha hızlı bir şekilde daha fazla envanter eklemek gibi insanların sorunu daha da kötüleştiren kararlar vermeleridir” ifadelerine yer verdi.

Finansgundem.comun derlediği bilgilere göre pandemi sürecinde azalan tüketici talebinin birikerek geri dönüşüyle birlikte tüm dünyada bir süredir mal ve hizmetlerin sevkiyatında büyük bir kriz yaşanıyor. Bu trendlere küresel istihdam piyasasındaki sıkıntılar ve artan nakliye fiyatları da bu kusursuz fırtınayı güçlendirdi.

Perakendeciler, stok oluşturarak, stoklarını şişirerek ve sezon dışı promosyonlu satışlar üzerinden tedarik krizine yanıt verdi.

Moynihan, tedarik zinciri krizinin malları karşılanamaz hale getirecek fiyat artışlarına yol açıp açmayacağını söylemek için henüz erken olduğunu söyledi ve ekledi: "Şu anda en büyük endişe bu."

 

JPMorgan, net karını üçüncü çeyrekte artırdı

 

Bilanço sezonunda boğalar sürpriz yapabilir

 

Deutsche skandalı büyüdü: 500 milyon euroluk suçlama

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)