BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisKPMG’de büyük adım: İngiltere ve İsviçre birimi birleşiyor----

KPMG’de büyük adım: İngiltere ve İsviçre birimi birleşiyor

KPMG’de büyük adım: İngiltere ve İsviçre birimi birleşiyor
08 Aralık 2023 - 17:33 www.finansgundem.com

Art arda gelen skandallarla boğuşan Big Four devi KPMG’nin İngiltere birimi gelirlerini artırmak ve itibarını geri kazanmak için KPMG İsviçre birimiyle birleşmeyi planlıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın en büyük dört muhasebe firmasından biri olan KPMG İngiltere ve İsviçre’deki işletmelerini birleştirmeyi planlıyor. ‘Big Four’ şirketleri arasında en düşük muhasebe kârına sahip olan KPMG iki firmanın yönetimini birleştirerek büyümeyi desteklemeyi planlıyor.

Financial Times’ın haberine göre KPMG’nin iki ülkedeki şirketlerin olası bir birleşme konusunda görüşmelere başladığı ortaklara bildirildi. Diğer çalışanlara ise pazartesi günü bir brifing verildi.

Her iki ülkeden de ortakların oylarıyla gerçekleşmesi mümkün olacak olan birleşme KPMG İngiltere CEO’su Hon Holt’un selefi Bill Michael’in ani istifasının ardından 2021’de görevi devralmasından bu yana Big Four muhasebe firmasındaki en büyük stratejik değişim olacak.

Holt birleşmeyle birlikte KPMG’nin karşı karşıya kaldığı bir dizi skandal ve tazminat cezasının ardından firmanın itibarını onarmayı ve rakiplerinin gerisinde kalan kârını artırmaya çalışmayı hedefliyor.

FT haberine göre Holt konuyla ilgili açıklamasında, “Birlikte daha yakın çalışmanın müşterilerimize, çalışanlarımıza ve ortaklarımıza nasıl daha fazla fayda sağlayacağını keşfetmek için İsviçreli firmamızla görüşmelere başladık” ifadelerine yer verdi.

KPMG İngiltere CEO’su, “İki firmamızı bir araya getirmek, yatırım yapmak, müşterilerimiz için yeni hizmetler oluşturmak ve çalışanlarımıza önemli küresel kariyer fırsatları sağlamak için bize daha fazla kolektif güç verecektir. Birlikte daha hızlı büyüyecek, daha kârlı olacak ve bunu sürdürülebilir bir şekilde yapacağız” açıklamasında bulundu.

FT kaynaklarına göre her iki üye firmadaki ortaklar birleşmenin detaylarını birbirlerine danışacak ve oluşturulacak odak grupları önümüzdeki aylarda toplantılar düzenleyecek. Birleşme oylamasınınsa gelecek yıl yapılması bekleniyor.

KPMG İsviçre’nin 2600 çalışanı ve 145 ortağı bulunuyor. Firma eylül ayında sona eren son mali raporları itibariyle 527 milyon İsviçre Frangı değerinde net gelire sahip.

KPMG İngiltere ise 17.000 kişilik bir çalışan ekibine sahip ve Eylül 2022’ye kadar olan 12 ayda 2,7 milyar sterlin gelir elde etti. Firma ortaklara ortalama 717 bin sterlin nakit ödemesi sağladı.

Anlaşma tamamlanırsa bir diğer Big Four firması olan Deloitte’un 2006 yılında yaptığına benzer bir anlaşma yapılmış olacak. Deloitte da söz konusu tarihte İngiltere’deki işletmesini İsviçre birimiyle birleştirmişti.

Diğer tüm Big Four firmalarında olduğu gibi KPMG de bir markayı ve bazı ortak teknoloji paylaşan ancak küresel olarak ortak kâr elde etmeyen yerel ortaklık yapısından oluşan bir ağ olarak yapılandırıldı. KPMG ulusal ortakları arasında ise Deloiette, EY ve PwC arasında olduğundan daha az entegrasyon bulunuyor.

Sektör yöneticileri, daha atomize bir yapının maliyetleri artırdığını ve uluslararası projelerde kâr tahsisi konusundaki iç çatışmaları artırdığını, özellikle de kârlı sınır ötesi danışmanlık işlerinde çok uluslu müşterilere verimli bir şekilde hizmet vermeyi zorlaştırdığını belirtiyor.

KPMG, hem İngiltere’de hem de küresel çapta Big Four firmalarının en küçüğü konumunda. FT haberine göre firmadaki bazı ortaklar ve rakipleri, mali danışmanlık pazarının bazı bölümlerinde KPMG’nin etkin bir şekilde rekabet edebilecek ölçekten yoksun olduğunu söylüyor.

KPMG’nin İngiltere’deki ortaklıkları son yirmi yılın en düşük seviyesine geriledi. Firmanın 467 olan toplam ortaklıkları PwC’nin sahip olduğunun yarısından bile daha az.

KPMG İngiltere, son mali yılına ilişkin bilançosunu henüz yayınlamadı. Ancak firma diğer rakiplerinde de olduğu gibi, bazı hizmetlere olan talebin azalmasından ve zorlu ekonomik ortamdan etkilendi. KPMG patronları yaklaşık 12.000 çalışanın maaşlarını dondurmak zorunda kaldı.

İngiltere ve İsviçre operasyonlarının birleşmesi, iki ülkedeki ortaklara eşit ödeme yapılacağı anlamına gelmiyor. Zira firma, ortaklara yapılacak bireysel kâr payı ödemelerini hesaplarken coğrafya, hizmet hattı ve elde edilen gelir gibi faktörleri de dahil edebilir.

KPMG maaşları donduruyor işçi çıkarıyor

 

KPMG’ye 30 milyon sterlinlik rekor ceza

 

KPMG'den 2 milyar dolarlık yatırım planı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)