BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisKPMG’ye 30 milyon sterlinlik rekor ceza----

KPMG’ye 30 milyon sterlinlik rekor ceza

KPMG’ye 30 milyon sterlinlik rekor ceza
13 Ekim 2023 - 10:39 www.finansgundem.com

Big Four devi KPMG’nin Carillion davasının sonuçları açıklandı. 30 milyon sterlinlik rekor bir tazminat cezası alan KPMG, soruşturma makamlarıyla yaptığı iş birliği sayesinde cezayı 21,5 milyon sterline indirdi

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın en büyük dört mali denetim firmasından (Big Four) biri olan KPMG’nin İngiltere birimi, denetimini yaptığı inşaat firması Carillion’un iflas etmesinin ardından eleştiri oklarını üzerine toplamıştı. Financial News’in haberine göre, Big Four devi 2018’de Carrillion iflas etmeden önceki denetimlerinde zayıf standartları nedeniyle 30 milyon sterlinlik cezaya çarptırıldı.

Finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre, Carillion’un 2018’deki iflası büyük bir kurumsal şirketler skandalı niteliğindeydi. Dış kaynak ve inşaat şirketi olan Carrillion’un yüzlerce kamu sözleşmesi vardı. Bu sözleşmeler arasında hastanelerin, okulların ve hapishanelerin inşaatına dair ihaleler de bulunuyordu. Şirketin iflasıyla birlikte İngiltere yönetimi Carillion’un boşluğunu doldurmak konusunda güçlük çekti.

KPMG yıllar boyunca Carillion’un mali denetiminden sorumluydu. Big Four devi şirketin zayıf finansal temellerindeki boşluk doldurulamayacak kadar büyük olana kadar şirketin zayıflığı hakkında herhangi bir uyarı yapmadı.

İngiltere Finansal Raporlama Konseyi (FRC) KPMG’ye iflas eden şirketin mali denetimi konusunda toplamda 30 milyon sterlini bulan iki ceza verdi. 12 Ekim’de yapılan açıklamaya göre KPMG düzenleyici kuruluşla yaptığı ortak çalışma sayesinde bu cezayı 21,5 milyon sterline indirmeyi başardı. Söz konusu rakam bir mali denetim firmasına FRC tarafından uygulanan en yüksek cezayı gösteriyor.

KPMG ayrıca araştırmalar sırasında FRC’nin 5 milyon sterlinin üzerindeki maliyetlerini de karşılamayı kabul etti.

Düzenleyici, 2014-2016'da Carillion'un denetimi ve 2017'deki ek denetim çalışmaları nedeniyle KPMG'ye 26,5 milyon sterlin para cezası verdi ve firmanın iş birliğini yansıtmak için bu cezayı 18,5 milyon sterline düşürüldü.

Firma ayrıca 2013 Carillion denetimi nedeniyle 3,5 milyon sterlin para cezasına çarptırıldı. Bu ceza da KPMG'nin FRC ile iş birliği nedeniyle 2,4 milyon sterline düşürüldü.

FRC Yönetici Danışmanı Elizabeth Barrett konuyla ilgili açıklamasında, “İflasa yol açan dönemde Carillion’un denetimindeki eksikliklerin sayısı, kapsamı ve ciddiyeti olağanüstüydü. Bu denetim firmasının güvenilirliğini ve toplumun mali denetime olan güvenini sarstı” ifadelerini kullandı.

KPMG İngiltere CEO’su Jon Holt, “Bu bulgular korkutucu. Soruşturma ile tam iş birliği yaptık ve sonuçlarını ve uygulanan yaptırımları çekincesiz olarak kabul ediyoruz. Firmamızda bu başarısızlıkların yaşanmasından dolayı çok üzgünüm” açıklamasında bulundu.

Big Four devinin eski ortağı Peter Meehan, 500.000 sterlin para cezasına çarptırıldı, Meehan FRC’ye soruşturma sürecinde yardımcı olması sayesinde cezası 350.000 sterline düşürüldü ve 10 yıl boyunca muhasebe mesleğinden menedildi. Meehan 2018’deki iflas sürecine kadar Carillion’un mali denetimine liderlik ediyordu.

KPMG'nin eski ortağı Darren Turner, Carillion'un 2013 denetimine liderlik ettiği için 100.000 sterlin para cezasına çarptırıldı ve iş birliğini yansıtmak için cezası 70.000 sterline düşürüldü.

FTX davası: Eski sevgiliden şok itiraflar!

 

Wells Fargo’da ek ücret skandalına 35 milyon dolar ceza

 

'Big Four' devlerine güven kalmadı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)