BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisKPMG maaşları donduruyor işçi çıkarıyor----

KPMG maaşları donduruyor işçi çıkarıyor

KPMG maaşları donduruyor işçi çıkarıyor
18 Ekim 2023 - 10:39 www.finansgundem.com

KPMG’nin İngiltere birimi yavaşlayan M&A faaliyetleri ve ekonomik kriz nedeniyle sözleşme danışmanlığı biriminden 110 kişiyi işten çıkarıyor. FT haberinde maaşların dondurulduğu da belirtildi

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın en büyük dört mali denetim firmasından (Big Four) biri olan KPMG, İngiltere’de yeni bir işten çıkarma dalgası başlatıyor. Big Four firmasının kararında birleşme ve satın alma aktivitelerini (M&A) içeren sözleşme piyasasındaki durgunluk ve zorlu ekonomik ortamın hizmetlerine olan talebi vurması etkili oldu. Financial Times’ın haberine göre KPMG sözleşme danışmanlığı personelinin maaşlarını da donduruyor.

Habere göre sözleşme danışmanlığı ekibindeki işten çıkarmalar yaklaşık 1700 kişiden olan KPMG’nin İngiltere’deki sözleşmeler biriminin %7’sini kapsayacak. Bu da yaklaşık 110 çalışanın işten çıkarmalardan etkileneceği anlamına geliyor.

KPMG daha önce İngiltere'deki danışmanlarının yüzde 2,3'ünü (125 pozisyonu) etkileyen hedefli bir işten çıkarma dalgası başlatmıştı. Ortakların geçen yıl ortalama 717.000 sterlin kazandığı firma, denetim, danışmanlık, vergi ve sözleşme danışmanlığı uygulamalarında toplamda yaklaşık 17.000 kişiyi istihdam ediyor.

FT kaynakları KPMG’nin işten çıkarma kararının danışmanlık birimindeki personelin diğer birimlere yeniden tahsis edilmesi gibi adımlardan sonra son çare olarak uygulandığını belirtiyor.

Firma ayrıca sözleşme danışmanlığı ekibinde çalışan personelin bu yıl maaş artışı görmeyeceğini de söyledi. Big Four muhasebe firmasındaki çalışanlar çoğunlukla yıl sonlarında maaş zammı ve ikramiye almalarıyla bilinir. KPMG çalışanları, bu yılki ikramiye havuzunun 12 ay öncesine göre daha küçük olacağı konusunda uyarılmıştı.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre artan maliyetler ve sözleşme piyasasındaki düşük aktivite, büyük danışmanlık firmaları üzerinde baskı oluşturdu. KPMG'nin rakibi Deloitte, İngiltere'de 800 kişiyi işten çıkarırken, EY finansal hizmetler danışmanlığı işinde 150 çalışanın işine son veriyor.

Big Four firmalarının ABD’deki işlemleri ise binlerle ölçülecek çok daha fazla çalışanın etkilendiği işten çıkarmalar yürüttü.

KPMG konuyla ilgili açıklamasında, “Zorlu bir ekonomik ortam, sözleşme piyasası da dahil olmak üzere bir dizi pazarda yumuşamaya neden oldu. Bazı müşteriler projeleri duraklatmayı veya ertelemeyi seçtiği için bu koşullar belirli alanlardaki talebi etkiledi. Dolayısıyla işletmemizin az sayıdaki birimlerinde çalışan sayımızı azaltmak için öneriler sunmak gibi zor bir karar aldık. Çalışanlarımız firmamızın tam kalbinde yer alır ve önceliğimiz bu müzakere boyunca onları desteklemektir” ifadelerine yer verildi.

Big Four firması geçen hafta 2018 yılında iflas eden Carillion firmasının denetimindeki zayıflık gerekçesiyle 21 milyon sterlinlik para cezasına çarptırılmıştı. KPMG ayrıca iflas sürecindeki başarısız denetimi nedeniyle 5,3 milyon sterlinlik masrafları da ödeyecek.

KPMG’ye 30 milyon sterlinlik rekor ceza

 

KPMG, ABD'deki çalışanlarının yüzde 5'ini işten çıkarıyor

 

KPMG’ye başarısız denetim cezası: 1,7 milyon sterlin

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)